Inicijative mladih Opovo: INICIJATIVOM DO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE U OPŠTINI OPOVO

17/10/2015

INICIJATIVOM DO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE U OPŠTINI OPOVO
Opovo, 17. oktobar 2015;
Udruženje INICIJATIVE MLADIH OPOVO je potpisalo ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine  o realizaciji projekta pod nazivom „Inicijativom do zaštite životne sredine u opštini Opovo“
Udruženje IMO će realizacijom ovog projekta delovati na unapređenju svesti mladih i ostalih sugrađana o važnosti zaštite životne sredine u svojoj lokalnoj zajednici i to prvenstveno voda i vodenih površina. Plan projekta je da se u mesecu oktobru animiraju i ostale organizacije civilnog društva sa teritorije opštine i da se u svakom mestu organizuje okrugli sto kako bi se što veći broj građana zainteresovao za učešće, u sklopu čega bi im Udruženje predstavilo značaj primene zakonske regulative na nivou lokalnih zajedica vezanih za protokol o vodi i zdravlju, kakvo je trenutno stanje u našoj lokalnoj zajedici i kako da se takvo stanje promeni.
DSCF4728

Nakon toga u planu je da se u periodu novembru organizuje jedna akcija uređenja priobalja Tamiša, ali i parkova u centrima naseljenih mesta, u toj akciji bi se uključila i osnovna škola gde bi deca imala priliku da kroz rad i druženje uče o očuvanju voda i živote sredine uopšte i uticaju istih na njihovo zdravlje. Osim čišćenja udruženje je planiralo da sa svojim voloterima prvo samostalno izradi, a potom i postavi kante za odlaganje smeća tamo gde se ukaže realna potreba.

Pozivamo sve zaiteresovane da prate našu veb prezentaciju i fejsbuk stranicu i da se uključe u realizaciju ovog projekta.

 

Služba za odnose sa javnošću

IMO tim

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije