Opštinsko veće Opštine Opovo: NOVI SASTAV ZA 126. SEDNICU OPŠTINSKE VLADE

09/10/2015

NOVI SASTAV ZA 126. SEDNICU OPŠTINSKE VLADE
Opovo, 09. oktobar 2015;
Na današnjoj, inače 126. sednici Opštinskog veća, po prvi put su se sastali novoizabrani većnici. Pored predsednika opštine Miloša Markova, koji je po funkciji predsednik Opštinskog veća, novi članovi opštinske vlade su Biljana Todorović (GG Milorad Soldatović / Opovo), Nebojša Gašić (Srpska napredna stranka / Opovo), Ankica Simin Damjanov (Srpska napredna stranka / Sefkerin), Jovan Marinkov (Srpska napredna stranka / Sakule) i Drago Terzić (Partija ujedinjenih penzionera Srbije / Opovo), dok su stari članovi Branko Mihajlović (Jedinstvena Srbija / Opovo), Steva Stankov (Srpska napredna starnka / Sefkerin), Olivera Milankov (GG Milorad Soldatović / Sefkerin), Željko Mosić (GG Milorad Soldatović / Opovo) i Milan Hajduk (Liga socijaldemokrata Vojvodine / Opovo).
DSC_0066

Nakon uvodnog govora predsednika veća Miloša Markova, sekretar skupštine Radmila Maksimović upoznala je nove članove veća sa dužnostima i obavezama, a predsedavanje sednicom preuzeo je zamenik predsednika Branko Mihajlović.
DSC_0081

Na dnevnom redu nalazila se samo jedna tačka (ne računajući usvajanje zapisnika sa prethodne sednice i tekuća pitanja), Razmatranje Izveštaja sa preliminarnom rang listom Komisije za ocenu projekata i donošenje Rešenja o dodeli sredstava po konkursu za finansiranje projekata udruženja građana.
DSC_0082

Izveštaj je podnela članica Stručne komisije za ocenu projekata po konkursu o finansiranju udruženja građana iz budžeta opštine Opovo Ankica Jožika. Na raspisani konkurs, tokom septembra prijave su podneli Srpska pravoslavna crkva – Crkvena opština Opovo i Udruženje proizvođača povrća, voća, cveća i lekovitog bilja „Lala“ Opovo. Crkvena opština je aplicirala projektom za izvođenje molersko građevinskih radova na unutrašnjim zidovima crkve na oko 1100m2 sa traženim iznosom od 300.000 dinara, dok su Lale aplicirale na projektu organizacije manifestacije „Ludaja Fest“ i tražili iznos od 75.000 dinara.
DSC_0083

Komisija je konstatovala da su podnosioci prijava ispunili uslove tražene konkursom, a Opštinsko veće je usvojilo mišljenje Komisije, tako da je sufinansiranje ovih projekata odobreno.

U tekućim pitanjima, predsednik veća Miloš Markov je predložio raspodelu resora među većnicima, što je naišlo na odobravanje tako da je u planu selekcija najbitnijih oblasti za našu lokalnu samoupravu, koji će se zadužiti prema kompetencijama i interesovanju većnika.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije