Ispunjeni tehnički uslovi za GSP liniju: NAREDNI KORAK SASTANAK SA GRADONAČELNIKOM BEOGRADA

09/10/2015

NAREDNI KORAK SASTANAK SA GRADONAČELNIKOM BEOGRADA
Opovo, 08. oktobar 2015;
Četiri meseca nakon uspostavljanja saradnje i pregovora sa Gradskim saobraćajnim preduzećem Beograd, koje je inicirao načelnik južnobanatskog upravnog okruga dr Zoran Tasić i Opštinski odbor Srpske napredne stranke, u Opovu su održali sastanak predsednik opštine Miloš Markov, direktor GSP Beograd Željko Milković i načelnik južnobanatskog upravnog okruga dr Zoran Tasić.

Učesnici sastanka analizirali su dosadašnje rezultate sprovedenih aktivnosti  i definisali prioritetne ciljeve za naredni period. Kako saznajemo GSP Beograd je sa svoje strane obezbedio tehničko – organizacione uslove, kao što su formiranje posebne trase i linije za Opovo (autobus br. 110), a u skladu sa tim obezbeđena su vozila i vozači.
DSC_0041

Druga, isto tako bitna faza je ispunjavanje pravnih uslova za pokretanje nove linije van teritorije grada Beograda. Pravno utemeljenja nalazi se u članu 6. Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, u kojoj se kaže sledeće: (1) Grad Beograd može sporazumom s drugim zainteresovanim jedinicama lokalne samouprave uspostaviti linije linijskog prevoza koje obuhvataju i područja van grada Beograda. (2) Sporazumom iz stava 1. ovog člana uređuju se naročito: međusobna prava i obaveze u obezbeđivanju uslova za obavljanje javnog prevoza putnika, posebno način finansiranja, učešće u investicijama, utvrđivanje cena prevoza, održavanju autobuskih stajališta i dr.

Kako je Skupština grada Beograda osnivač GSP Beograd, naredni korak je sastanak predstavnika Opštine Opovo i Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, kako bi se definitivno došlo do sporazuma i realizacije projekta.

Predsednik opštine Miloš Markov, izjavio je nakon sastanka da je prioritet ovog projekta njegova održivost, odnosno  da ne bude efemerni politički marketing, već nešto što će trajati mnogo duže.

– Uvođenjem linije gradskog autobusa, cilj nam je realno i optimalno rešavanje problema jednog dela građana naše opštine, što podrazumeva ispunjavanje brojnih tehničkih, organizacionih i pravnih uslova. To se ne može završiti za par dana, zbog čega ceo projekat radimo korak po korak do finalne realizacije, rekao je predsednik opštine Miloš Markov.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije