Srpski ratni veterani Opovo: POVODOM DANA OSLOBOĐENJA OPOVA POLOŽENI VENCI

October 2, 2015

POVODOM DANA OSLOBOĐENJA OPOVA POLOŽENI VENCI
Opovo, 02. oktobar 2015;
Povodom Dana Opova, kojim se obeležava datum oslobođenja Opova od nemačke okupacije u Drugom svetskom ratu, predstavnici Udruženja Srpskih ratnih veterana Opovo i Opštine Opovo položili su vence na spomenik palim borcima u Narodnooslobodilačkom ratu 1941 – 1945. godine.
37058

Organizator skupa i polaganja venaca bilo je Udruženje Srpskih ratnih veterana Opovo, kojima se pridružila i lokalna samouprava. Pored članova Udruženja, na ovom komemorativnom skupu prisustvovali su predsednik opštine Miloš Markov, zamenik predsednika opštine Branko Mihajlović, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj, opštinski većnici Stevan Stankov i Nebojša Gašić, komandir Policijske stanice Opovo Dragan Beljić, učenici Osnovne škole „Dositej Obradović“ i svi građani koji su želeli da isprate ovaj događaj i minutom ćutanja odaju poštu palim borcima.
37056

Ispred Srpskih ratnih veterana Opovo venac je položio predsednik udruženja Stevan Milijin, dok je ispred lokalne samouprave to učinio predsednik opštine Miloš Markov. Njih dvojica su se obratili i prisutnima.

Stevan Milijin je u svom izlaganju podsetio prisutne na istorijske događaje iz oktobra 1944. godine, rekavši da borce za slobodu ne smemo zaboraviti bez obzira kada i koji su ratovi u pitanju. S druge strane, predsednik opštine je izarzio žaljenje što je ovaj praznik iz političkih i ideoloških razloga poslednjih decenija marginalizovan i zahvalio se Srpskim ratnim veteranima na organizaciji skupa, izrazivši nadu da više nikada u našoj zemlji ljudi neće ginuti u ratovima.
37065

U nastavku programa učenici Osnovne škole „Dositej Obradović“ izveli su prigodan recital, nakon čega je skup završen.
37068

pročitajte još i

NSZ Pančevo: Sajam zapošljavanja u Pančevu

NSZ Pančevo: Sajam zapošljavanja u Pančevu

Sajam zapošljavanja u Pančevu PANČEVO, 27. septembar 2022 - U četvrtak 29. septembra, od 11 do 13 časova, u ulici Vojvode Živojina Mišića (Korzo) u Pančevu, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje i Gradske uprave Grada Pančeva održaće se Sajam...

Eko kadar Opovo: U petak dodela nagrada pobednicima konkursa

Eko kadar Opovo: U petak dodela nagrada pobednicima konkursa

U petak dodela nagrada pobednicima konkursa Opštinska narodna biblioteka Opovo pod pokroviteljstvom opštine Opovo raspisala je 4. jula 2022. godine konkurs pod nazivom Eko kadar Opovo. Tekst konkursa sa detaljnim uputstvima objavljen je na zvaničnom sajtu ustanove 4....

najnovije

najčitanije