Udruženje građana „Dobra godina“ Opovo: REAGOVANJE NA IZJAVU ODBORNIKA OSTOJIĆA

09/09/2015

REAGOVANJE NA IZJAVU ODBORNIKA OSTOJIĆA
Opovo, 09. septembar 2015;
Povodom nedavne izjave odbornika Mateje Ostojića u kojoj je pominjao Udruženje građana „Dobra godina“ predstavnici ovog udruženja Nenad Rošulj i Predrag Isak oglasili su se saopštenjem za javnost:

Prilikom potpisivanja pristupnice i prelaska u Srpsku naprednu stranku, odbornik Mateja Ostojić je obrazlažući razloge zašto to čini, izneo niz netačnih, subjektivnih i zlonamernih informacija u vezi Udruženja „Dobra godina“.
dOBRA GODINA - 2

Za one, koji možda ne znaju, Udruženje „Dobra godina“ je nevladina organizacija koja okuplja poljoprivrednike sa teritorije naše opštine sa ciljem organizovanja edukativnih tribina, predavanja i putovanja, ali i svih vrsta aktivnosti i organizovanja koje podrazumevaju poboljšanje ekonomskog položaja poljoprivrednika.

Članovi Dobre godine su i ranijih godina i kao učesnici i kao organizatori učestvovali u ravnanju atarskih puteva kada se to radilo sopstvenim mašinama. Upravo je Udruženje „Dobra godina“ iniciralo i predložilo lokalnoj samoupravi da se uređenje atarskih puteva finansira iz sredstava dobijenih izdavanjem u zakup državnog zemljišta, što je lokalna samouprava prepoznala i nastavila svake godine da sprovodi. Uređeni atarski putevi su trajno dobro i kapital koji će ostati i narednim generacijama. A to zašto se trenutno ne rade atarski putevi u Barandi, odbornik Ostojić dobro zna. Sredstva predviđena za Barandu uložena su u takođe kapitalni projekat – komasacije u KO Baranda.

Što se tiče organizovanja studijskih putovanja, Dobra godina je ponosna i na tu svoju aktivnost. U poslednjih pet godina organizovali smo ekskurzije u Tursku, Italiju, Francusku, Nemačku i Holandiju. Osim prve ekskurzije, koja je organizovana u saradnji sa firmom VGP Novi Sad, sve ostale je sufinansirala lokalna samouprava sa učešćem od oko 30%, takođe iz sredstava dobijenih od zakupa državnog zemljišta što je i predviđeno Programom zakupa državnog zemljišta. Naše Udruženje broji 14 članova, a na ekskurzije se mogu prijaviti svi zainteresovani građani naše opštine. Činjenica je da su mnogim mladim poljoprivrednicima to bili i prvi odlasci u inostranstvo. Studijska putovanja, osim stručne edukacije (posete poljoprivrednim sajmovima i gazdinstvima) podrazumevaju i obilazak kulturno – istorijskih spomenika, upoznavanje sa kulturom i narodom države u koju idemo. Ako odbornik Ostojić smatra da poljoprivrednici  ne trebaju ništa drugo da rade osim da obrađuju zemlju i gaje stoku, onda je to njegov problem.

Učestvovanje na licitaciji za zakup državnog zemljišta je omogućena svim zainteresovanim poljoprivrednicima. Kao i svi ostali i pojedini članovi Dobre godine učestvovali su na licitaciji pod istim uslovima, koji su predviđeni za sve učesnike uz poštovanje zakonske procedure. Tvrdnja odbornika Ostojića da su članovi Dobre godine bili povlašćeni na licitacijama su paušalne i neargumentovane, a sve se može proveriti u postojećoj dokumentaciji.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije