Protest poljoprivrednika: PROTESTNA VOŽNJA KROZ OPOVO

26/08/2015

PROTESTNA VOŽNJA KROZ OPOVO
Opovo, 26. avgust 2015;
Danas prepodne poljoprivrednici naše opštine organizovali su protestnu vožnju kroz Opovo u znak neslaganja sa otkupnim cenama suncokreta. Na protest je izašlo 20 traktora iz Opova i Barande, dok su po rečima organizitaora, poljoprivrednici iz Sakula i Sefkerina zakazali jer se i pored dogovora nisu pojavili.

Protestni skup organizovalo je Nezavisno udruženje poljoprivrednika Opštine Opovo „Klas“, koje je član Asocijacije poljoprivrednika Srbije, koje okuplja udruženja iz južnog i srednjeg Banata, istočnog Srema, Stiga i dela Pomoravlja. Zbog monopola na tržištu prerađivača suncokreta (Victoria Group i Dijamant), koji su snizili cene otkupa suncokreta sa 40 – 43 na 36 dinara i samim tim ugrozili interese neposrednih proizvođača, na poslednjem satanku Asocijacije, dogovoreno je da se tim povodom organizuje protest upozorenja u vidu blokade puteva (mostova) ili protestnih vožnji, a o načinu protesta odlučivaće svako udruženje na lokalu.
suncokret

– Da ne bi remetili saobraćaj mi smo se dogovorili da organizujemo protestnu vožnju, tako što će svako opštinsko mesto izvesti po deset traktora. Baranda i Opovo su to i učinili, dok se Sakuljani i Sefkerinci danas nisu pojavili, rekao je za Glas Opova predsednik Opštinskog odbora Nezavisnog udruženja poljoprivrednika Opštine Opovo Sava Vasić.

Vasić je najavio isključenja iz udruženja za organizatore iz Sakula i Sefkerina, a posebno se zahvalio radnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske stanice u Opovu na razumevanju i saradnji tokom protesta.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije