Srpska napredna stranka: POKRENUTA INICIJATIVA ZA SMENU DIREKTORA JP „MLADOST“ OPOVO

24/08/2015

POKRENUTA INICIJATIVA ZA SMENU DIREKTORA JP „MLADOST“ OPOVO
Opovo, 24. avgust 2015;
Na konferenciji za novinare koja je sinoć organizovana nakon sednice Opštinskog odbora, predstavnici Srpske napredne stranke saopštili su Odluku o inicijativi za razrešenje direktora JP „Mladost“ Opovo Rodoljuba Jasića, inače člana Srpske napredne stranke.
DSC_0166
U obrazloženju ove odluke, predsednik Opštinskog odbora dr Zoran Tasić rekao je da je u prethodnih desetak dana bilo više od 20 građanskih pritužbi na rad direktora Javnog preduzeća „Mladost“ i da su sve pritužbe prosleđene centrali stranke gde se u utvrđivanju okolnosti pritužbi uključio i Izvršni odbor Srpske napredne stranke. U međuvremenu, održan je sastanak članova Opštinskog odbora Opovo, Izvršnog odbora Srpske napredne stranke i nezadovoljnih građana, koji su imali prilike da argumentuju pritužbe i primedbe na rad direktora JP „Mladost“ Opovo. Tasić je rekao da je nakon sagledavanja kompletne situacije i utvrđivanja činjeničnog stanja, Opštinski odbor u saglasnosti sa Izvršnim odborom stranke doneo Odluku o pokretanju inicijative za razrešenje dužnosti Rodoljuba Jasića.
– Ovakvom odlukom Srpska napredna stranka šalje nedvosmislenu poruku da niko nije zaštićen partijskom knjižicom, da nema nedodirljivih i da će svako ko bude radio suprotno interesima Opštine Opovo, biti razrešen dužnosti. Svaki funkcioner koji se ponaša bahato, neodgovorno i potcenjuje osnovna prava ličnog dostojanstva građana ne može prezentovati Srpsku naprednu stranku, izjavio je povodom ove odluke dr Zoran Tasić.
Naprednjaci su najavili da će tokom naredne nedelje obaviti razgovore sa svojim koalicionim partnerima u Skupštini opštine Opovo i tražiti podršku za svoju inicijativu, kako bi se što hitnije sazvala sednica lokalnog parlamenta uz napomenu da povodom ovog pitanja očekuju punu podršku koalicionih partnera.
Istovremeno, Tasić je na konferenciji za novinare govorio i o jučerašnjoj akciji aktivista Srpske napredne stranke na pijaci u Opovu, a koja se odnosila na anketiranje građana povodom predstojeće predizborne kampanje.
– Veoma smo iznenađeni odzivom prisutnih građana, koji su želeli da se javno anketiraju i iskažu svoje opredeljenje na pitanja koja su im bila postavljena od strane anketara, a posebno smo zadovoljni odgovorima koje smo dobili, rekao je povodom rezultata ankete dr Zoran Tasić i istakao da je ovo samo jedna u nizu sličnih akcija koje će Opštinski odbor sprovoditi u cilju da se u neposrednom kontaktu sa građanima definišu problemi lokalne zajednice kako bi se formulisali programski ciljevi i načini njihove realizacije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama OPOVO, 20. april 2024 – U organizaciji Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenog krsta Opovo, u utorak, 23. aprila održaće se akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama. U Barandi, krv se...

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

najnovije

najčitanije