Vodosnabdevanje opštine Opovo: PONOVO POVEĆANA POTROŠNJA VODE, NAJAVLJENE NOVE RESTRIKCIJE, UČESTALE HAVARIJE NA VODOVODNIM CEVIMA

06/08/2015

PONOVO POVEĆANA POTROŠNJA VODE, NAJAVLJENE NOVE RESTRIKCIJE, UČESTALE HAVARIJE NA VODOVODNIM CEVIMA
Opovo, 06. avgust 2015;
Već po ustaljenom pravilu sa povećanjem dnevnih temperatura povećava se i potrošnja vode. Po poslednjem merenju izvršenom tokom 24 časa u periodu od 5. do 6. avgusta, potrošeno je 3.176 kubika vode, od čega, ponovo najviše u Sakulama, gde je potrošeno gotovo 1000 kubika vode.
– Konstantno, po merenjima koja vršimo svakodnevno, Sakule i dalje troši vodu iznad proseka, rekao je danas direktor JP „Mladost“ Rodoljub Jasić.
U JP Mladost su najavili da će i dalje pratiti trend potrošnje i ukoliko u Sakulama bude na ovom nivou ili povećan, biće prinuđeni da ponovo uvedu restrikcije za ovo naselje kako bi se sistem vodosnabdevanja zaštitio.
– Još jednom apelujem na građane Sakula da racionalno koriste pijaću vodu i da oni savesni utiču na one druge, kako bi izbegli restrikcije koje su u ovom trenutku veoma izvesne, poručio je direktor JP „Mladost“ Opovo.
Inače, u poslednja tri dana, zabeleženo je sedam havarijskih pucanja cevi, od čega po tri u Opovu i Sakulama i jedna u Sefkerinu. Najveća havarija dogodila se u Ribarskoj ulici u Opovu 4. avgusta, koja je sanirana tek narednog dana. Kao što smo već pisali do havarija u ovom periodu najčešće dolazi usled nedostatka vlažnosti, zbog čega se zemlja suši, sleže i pomera krte azbestne cevi, koje zbog toga pucaju.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije