Dobrovoljno vatrogasno društvo Sakule: PROJEKAT ZA RENOVIRANJE VATROGASNOG DOMA

09/07/2015

PROJEKAT ZA RENOVIRANJE VATROGASNOG DOMA
Sakule, 09. jul 2015;
Na poziv Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sakule, predsednik opštine mr Milorad Soldatović obišao je njhove prostorije kako bi video u kakvom stanju je zgrada i oprema, i shodno tome napravili dogovor povodom buduće rekonstrukcije.
DSC_0232

Soldatovića su dočekali i upoznali sa aktuelnom situacijom predsednik društva Steva Surdanov, sekretar društva Dušan Ivković i vatrogasac Dragan Janošev. Dobrovoljno vatrogasno društvo u Sakulama osnovano je 1934. godine, a postojeći vatrogasni dom izgrađen je 1959. godine. Registracija Društva po novim zakonskim regulativama urađena je 2012. godine.

Mada su članovi društva u poslednjih godinu dana sproveli neke aktivnosti, pre svega oko dovođenja u funkciju osnovnih sredstava za rad, sadašnje stanje doma može se oceniti kao veoma ruinirano i hitno je potrebno renoviranje. Okrečena je jedna kancelarija i postavljen laminat, pokriven je deo krova, montirana je elktrika i sirena za uzbunu i popravljeno vatrogasno vozilo.
DSC_0240

– Organizovali smo nekoliko radnih akcija u kojima su učestvovali članovi vatrogasnog društva, a finansijsku i drugu pomoć, dobili smo od Opštine Opovo, Udruženja stočara „Ovčar“ Sakule, kao i pojedinaca iz Sakula, izjavio je predsednik društva Steva Surdanov.

Ruiniranje zgrade se nastavlja i tome nije uzrok samo „zub vremena“ već i neodgovorni pojedinci koji provaljuju u zgradu i odnose kablove i razni drugi materijal.

Predstavnici vatrogasnog društva ističu potrebu za renoviranjem, a današanja poseta predsednika opštine za cilj ima upoznavanje sa stanjem kako bi se uradila i finansirala projektna dokumentacija.
DSC_0243

– U pitanju je tradicionalna posvećenost Sakuljana u lokalnom vatrogasnom društvu, a pored toga postoji realna potreba za funkcionisanjem ovakvih organizacija. Nastavićemo saradnju i pružanje neophodne pomoći kako bi se vatrogasni dom vratio u pređašnje stanje i društvo moglo normalno da egzistira, poručio je predsednik opštine Milorad Soldatović.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije