XXV sednica Skupštine opštine Opovo: USVOJEN I TREĆI OVOGODIŠNJI REBALANS BUDŽETA

08/07/2015

USVOJEN I TREĆI OVOGODIŠNJI REBALANS BUDŽETA

Opovo, 08. jul 2015;
Kako je i ranije predviđeno, zbog novih projektnih aktivnosti lokalne samouprave i ustanova čiji je osnivač Opština Opovo, urađena je nova preraspodela sredstava opštinskog budžeta, tako da je treći ovogodišnji rebalans usvojen na današnjoj sednici.
DSC_0057
Odbornici lokalnog parlamenta i ovog puta su bili veoma efikasni i sve tačke dnevnog reda usvojene su bez većih rasprava. Predlog rebalansa budžeta obrazložio je rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Slavko Mančev, dok je rukovodilac Odeljenja za imovinsko pravne, stambeno komunalne poslove, urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine Rade Cvetanović, predstavio predloge Odluke o izradi Plana detaljne regulacije sportsko rekreativnog i turističkog kompleksa Baranda Opovo i Odluke o izradi strateške procene uticaja na životnu sredinu Plana detaljne regulacije sportsko rekreativnog kompleksa Baranda – Opovo.
Na dnevnom redu je bio i predlog Odluke o izmena i dopunama Poslovnika Skupštine opštine Opovo, koji se odnose na novonastalu situaciju elektronskog glasanja, sazivanja sednica, distribucije skupštinskog materijala i slično.
DSC_0052
Odbornici su dali saglasnost na Statut Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Opovo, a jedinu zamerku je imao odbornik Mateja Ostojić (LPK), koji smatra da je Statut u delu „Osnovni kriterijumi za opredeljivanje sredstava Fonda“ morao eksplicitno da navede da se sredstva opredeljuju po projektu i predračunu.
Nakon usvajanja Programa rada PU „Bambi Opovo za radnu 2015/2016. godinu, usledila su odbornička pitanja. Rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije odgovorio je Mateji Ostojiću na pitanje sa prethodne sednice, a koje se odnosilo na učešće lokalne samouprave u studijskom putovanju poljoprivrednika u Holandiju. Mančev je priložio fakture i objasnio da su u pitanju namenska sredstva za studijska putovanja predviđena Programom od zakupa državnog zemljišta u iznosu od 500.000 dinara. Opština je učestvovala sa 395.000 dinara što je 8.780 dinara po čoveku, dok su svi učesnici pojedinačno učestvovali sa po 24.000 dinara.
DSC_0053
Sava Vasić (DSS) ponovio je svoje staro pitanje vezano za sanaciju udarnih rupa u Barandi, a stara pitanja je ponovio i odbornik Dragan Stanivuk (nezavisni odbornik) u vezi raskida ugovora o zakupu zemljišta iz 2004. godine i zašto Opštinsko veće ne podnosi izveštaje parlamentu.
Jovan Toma (GG MS) je ponovo podneo zahtev da se očiste izlazi sa njiva na putu Sefkerin – Vrbovski jer to nije urađeno kako je obećano, dok je Predrag Ginculj (SNS) pohvalio direktora JP „Mladost“ Rodoljuba Jasića zbog ekspeditivnosti u intervencijama kada su u pitanju havarije na vodovodnom sistemu ali i pokrenuo pitanje i opravdanost restrikcije vode u Sefkerinu o čemu možete na našem sajtu čitati u posebnom prilogu.
Poslednje odborničko pitanje postavio je Petar Horvat (LSV) u vezi uređenja javne površine ispred kuće preko puta pijace u Opovu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije