Kritična situacija na bunarskim pumpama: ZBOG NERACIONALNE POTROŠNJE OD DANAS RESTRIKCIJE VODE U SEFKERINU

07/07/2015

ZBOG NERACIONALNE POTROŠNJE OD DANAS RESTRIKCIJE VODE U SEFKERINU
Opovo, 07. jul 2015;
Kao i prethodnih godina Sefkerinci u letnjem periodu dupliraju potrošnju vode pa tako njihova jučerašnja potrošnja iznosi 2.200 kubika vode. Razlog povećane potrošnje leži u činjenici velikog broja povrtarskih poseda koje se umesto iz bunara i pumpi navodnjavaju preko vodovoda pijaćom vodom.
20956

Direktor JP „Mladost“ Opovo Rodoljub Jasić, apeluje na Sefkerince da racionalizuju potrošnju vode jer je zbog enormne potrošnje, koja je inače veća u letnjem periodu, dovelo u pitanje  postrojenja za preradu vode.

– Sve tri pumpe u bunarima rade neprekidno 24 sata, što predstavlja opasnost od iskakanja sistema i nekog bunara usled kvara, poručio je direktor JP „Mladost“.
35853

Jasić kaže da su i ranijih godina apelovali na sefkerinske povrtare da se okrenu alternativnim izvorima zalivanja kao što su bunari i pumpe, i da bi vodosnabdevanje svih naseljenih mesta naše opštine bez problema funkcionisalo i u periodu letnjih suša samo da se pijaća voda ne koristi za zalivanje povrtarskih kultura, travnjaka i sličnih površina.

– Da bi smo zaštitili sistem vodosnabdevanja morali smo da uvedemo restrikcije vode i to samo u Sefkerinu i one će početi već danas u periodu od 18:00 do 22:00 časa. Restrikcije ćemo sprovoditi sve dok se funkcionisanje vodosnabdevanja ne stabilizuje, najavio je direktor Jasić.
35858

Istovremeno, predstavnici JP „Mladost“  najavili su i inicijativu kojom će u najkraćem roku Opštinskom veću Opštine Opovo uputiti predlog Odluke o uvođenju takozvane crvene tarife po ceni kubika vode za sve koji pijaću vodu koriste za zalivanje i to u periodu od 15. maja do 15. septembra.

Na završetku izlaganja direktor JP „Mladost“ Opovo Rodoljub jasić, još jednom je uputio apel povrtarima da situaciju shvate ozbiljno i istakao da pijaće vode ima dovoljno za racionalnu namenu ali ne i za navodnjavanje.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije