Inspekcija za zaštitu životne sredine: U ČETVRTAK PETO BIOLOŠKO SUZBIJANJE LARVI KOMARACA

17/06/2015

U ČETVRTAK PETO BIOLOŠKO SUZBIJANJE LARVI KOMARACA
Opovo, 17. jun 2015;
Sa početkom u 7:00 časova, u četvrtak 18. juna „Miva“d. o.o. iz Inđije obaviće peto ovosezonsko tretiranje larvi komaraca.
Avionski tretman sprovešće se  na teritoriji cele opštine na površini od 4 500 ha i kao do sada obuhvatiće sve vlažne lokalitete koji su staništa larvi komaraca . Sredstva za izvođenje ove akcije na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine obezbeđuje Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.
komarac_3
Za  tretman se koristi biološki isekticid K-plus na bazi visokoselektivne bakterije Bacillus thuringiensis var. isrealensis, koji deluje samo na larve komaraca.
Kontinuirano sprovođenje tretmana ima za cilj kontrolisanje brojnosti larvi ovih insekata, dok se suzbijanje odraslih formi komaraca obavlja hemijskim insekticidima kao korektivna mera i realizuje se u okviru aktivnosti lokalnih samouprava a po proceni brojnosti populacije.

Inspektorka za zaštitu životne sredine
dr vet. med. Marina Mitrović

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije