Novi nazivi ulica: BANATSKA, JEZERSKA, VOJVOĐANSKA…

07/06/2015

BANATSKA, JEZERSKA, VOJVOĐANSKA…
Opovo, 07. jun 2015;
Dvadeset četiri, uglavnom sporednih bezimenih uličica na teritoriji opštine Opovo, od sada imaju zvanične nazive. Zbog činjenice da znatan broj malih, rubnih ulica u sva četiri naselja ima naziv bezimena ili nema uopšte naziv, Skupština opština Opovo je formirala Komisiju za utvrđivanje naziva ulica i trgova opštine Opovo, koja je na poslednjoj sednici parlamenta podnela predlog Odluke o određivanju i promeni naziva ulica.

Kriterijum kojim se rukovodila Komisija bio je da se ulicama ne daju imena ličnosti, kako bi se, s jedne strane izbegle ideološke rasprave, a s druge strane, Komisija je smatrala da nije primereno sporednim i malim uličicama davati nazive po istorijskim ličnostima i zaslužnim građanima. Zbog toga, u predlogu preovladavaju opisni, uglavnom geografski nazivi.

U Opovu je do sada bilo šest ulica sa nazivom Bezimena i svi su izmenjeni, tako da od sada te ulice nose nazive: Banatska, Jezerska, Parkovska, Tamiški nasip, Zelena i Vojvođanska. U Barandi su tri ulice sa novim nazivom: Banatska, Vojvođanska i Jezerska. U Sakulama je bezimenih ulica bilo najviše i sada su to: Mlinska, Vinogradarska, Lovačka, Banatska, Vojvođanska, Omladinska, Ratarska, Ribarska, Kratka, Jezerska i Tamiška. I na kraju Sefkerin, gde su četiri ulice dobile nazive: Banatska, Panonska, Ratarska i Proleterska (deo ulice Oslobođenja).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije