Obuka za elektronsko glasanje; OPOVAČKI PARLAMENT MEĐU PRVIMA U SRBIJI

04/06/2015

OPOVAČKI PARLAMENT MEĐU PRVIMA U SRBIJI
Opovo, 03. jun 2015;
Ovih dana započelo je sprovođenje projekta „Elektronsko glasanje“,  koji realzuje Regionalni centar za društveno – ekonomski razvoj Banat, a finansira Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.
DSC_0014
Cilj projekta je da se u svim lokalnim parlamentima uvede adekvatna tehnika i obuče odbornici kako bi ubuduće elektronski glasali. Tim povodom, danas su nakon završetka sednice Skupštine opštine Opovo, stručnjaci iz sektora IT tehnologija i projekata RCR Banat, Dragan Radaković i Stanislav Žirović, održali obuku za prisutne narodne tribune.
DSC_0028
Na frontalnom zidu sale instaliran je veliki monitor, a svi odbornici su dobili tablete koji su centralno povezani. Kako saznajemo obuka će se vršiti u više navrata kako bi svi odbornici „savladali gradivo“.
– U pitanju je prilagođena aplikacija, vrlo jednostavna kao na mobilnim telefonima, tako da smo sigurni da će svi uspešno naučiti da njima rukuju, rekao je načelnik sektora za IT tehnologije i projekte Dragan Radaković.
Zanimljivo je da ovakvi pokušaji imali neslavan početak u Kikindi i Novom Bečeju kada se radilo sa uvoznim aplikacijama, zbog čega se sada radi sa domaćim proizvodom, potpuno pojednostavljenim i lako savladivim.
Opština Opovo je među prvih pet lokalnih samouprava u Srbiji koja će dobiti elektronsko glasanje.
DSC_0005DSC_0026

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije