Sportsko rekreativni klub „Soko“ Sefkerin: XV SEOSKA OLIMPIJADA SEFKERIN 2015

02/06/2015

u SPORT

XV SEOSKA OLIMPIJADA SEFKERIN 2015
Sefkerin 31. maj / 02. jun 2015;
Sportsko rekreativni klub „SOKO“ organizovao je petnaesti put po redu Seosku olimpijadu u Sefkerinu.
Ove godine olimpijadu je otvorio i pozdravio učesnike Aleksandar Aničić iz Sokolskog društva Matica iz Beograda.
181

U 10:15 sati održana je tradicionalna trka beba, koja se održala peti put ove godine. Ovogodišnja novina bila je promocija streličarstva – streličarskog sporta. U saradnji sa streličarskim klubom Pančevo i streličarskim klubom „SOKO“ iz Sefkerina održana je promocija streličarstva koja je privukla veliku pažnju kako mlađih, tako i starijih posetilaca olimpijade.
331

Nakon trke beba su usledile trke na 200m za predškolski uzrast. Osnovci su od prvog do osmog razreda trčali na 400m. Nastavljeno je sa disciplinom pikado u četiri kategorije, muško – ženska za mlađe i starije. Sledeća disciplina je bila skok u dalj iz mesta, takođe, a po istom principu se nastavilo i sa disciplinom trčanje u džaku. Ostale discipline su imale samo jednu kategoriju (bacanje kamena `s ramena, ubacivanje trojki, šutiranje penala, zabacivanje tega u metu ribolovačkim štapom).
296

Pored takmičara iz Sefkerina, Opova, Barande i Sakula, učestvovali su i takmičari iz Glogonja, Besnog Foka, Borče, Beograda, Pančeva. Od sokolskih društava došli su: SOKO Matica Beograd, SOKO Šabac i SOKO Bor sa svojim ekipama.

Osnovna škola Dositej Obradović je omogućila svim takmičarima da koriste njihove prostorije u toku takmičenja. I ove godine kao i prethodnih nije izostala podrška lokalne samouprave, kako finansijski, tako i svojim prisustvom. Olimpijadu je posetio i tom prilikom uručivao medalje i nagrade, predsenik opštine Opovo Milorad Soldatović, kao i rukovodilac odeljenja za privredu i finansije opštine Opovo Slavko Mančev. Vlada Republike Srbije – Ministartsvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri realizaciji naših projekata obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njihovo finansiranje preko Saveza Soko Srbije.
152

Po završetku takmičarskog dela učesnici i prisutni gosti otišli su na ručak (vojnički pasulj) za čiji kvalitet i ukus su se pobrinuli Ivan Ristić i Sava Kreculj, dok su se za prijatan ambijent i posluženje tokom ručka pobrinuli udruženje penzionera i osnovna škola Dositej Obradović u Sefkerinu, koji su sve to organizovali u svojim prostorijama. Ručak je serviran u penzionerskom klubu i u školskoj kuhinji, pa im ovom prilikom zahvaljujemo na pomoći u organizaciji i ukazanom gostoprimstvu.
047

Ove godine po svim disciplinama ukupno je uzelo učešće 235. takmičara. Za prva tri mesta obezbeđene su medalje diplome i majice, a za šutiranje penala i ubacivanje trojki plus poklon lopta.

Pobednici po disciplinama:

TRKE NA 200m:devojčice predškolski uzrast: Anja Aćimov (AK „Spartak“ Opovo); dečaci predškolski uzrast: Dalibor Đoševski (škola sporta).

TRKE NA 400m: devojčice 2007 – 2006 godište:Teodora Vasić (AK „Spartak“ Opovo); dečaci 2007 – 2006 godište:Andrej Mihajlović (škola sporta); devojčice 2005 – 2004 godište:Marina Bratić (AK „Spartak“ Opovo);   dečaci 2005 – 2004 godište:Jovan Budimirov (škola sporta; devojčice 2003 – 2002 godište:Tamara Radin (AK „Spartak“ Opovo); dečaci 2003 – 2002 godište: Tom Bakker (Sefkerin); devojčice 2001 – 2000 godište:Milica Mihajlović; dečaci 2001 – 2000 godište: Milan Stojanov (AK „Spartak“ Opovo); II mesto – Stefan Šarac, AK „Spartak“ Opovo; III mesto – Veljko Hajduk, AK „Spartak“ Opovo.

PIKADO: Za školski uzrast kategorija od I do VI razreda:devojčice: Milica Radenković; dečaci:Uroš Cvetanović; Kategorija stariji od 2001- og godišta:devojke:Danijela Tadić; muškarci: Goran Ristić.

TRČANJE U DŽAKU: Za školski uzrast kategorija od I do IV: devojčice:Ivana Stošić; dečaci: Stefan Jovanov; kategorija od V do VIII razreda:devojčice: Aleksandra Jovanov; dečaci: Nikola Stojić;

SKOK U DALJ IZ MESTA: Za školski uzrast kategorija od V do VIII: devojčice:Tijana Knežević (Šabački SOKO); dečaci: Aleksa Kreculj; Kategorija odrasli stariji od 1999. godišta:devojke: Marija Knežević (Šabački SOKO); muškarci: Danijel Kozlovački;

BACANJE KAMENA S` RAMENA (stariji od 14. godina): Ivan Morar; ZABACIVANJE TEGA U METU RIBOLOVAČKIM ŠTAPOM: Miloš Vukojević; STRELIČARSKI SPORT – STRELIČARSTVO: Goran Taseski (SK Pančevo); ŠUTIRANJE PENALA ( stariji od 11. godina ): Ognjen Stajić; UBACIVANJE TROJKI U KOŠ ( stariji od 14. godina ): Milan Milankov;
087 378

 

Predsednik SRK „SOKO“ Sefkerin

Dragan Ristić

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

najnovije

najčitanije