Košarka – Letnja liga OKS Pančevo 4/5. kolo: OPŠTINSKI DERBI PREKINUT U TREĆOJ ČETVRTINI NAKON ŠTO JE TRENER SAKULA POVUKAO EKIPU

31/05/2015

u SPORT

OPŠTINSKI DERBI PREKINUT U TREĆOJ ČETVRTINI NAKON ŠTO JE TRENER SAKULA POVUKAO EKIPU
Opovo, 30. maj 2015;

Pri rezultatu 69:39 za Opovo, nakon treće dosuđene tehničke greške nezadovoljan sudijskim odlukama, trener Sakula Milan Cuca povukao je u 28. minutu ekipu sa terena. Na početku treće četvrtine Sakuljani su takođe nakon dosuđene tehničke greške povukli petorku sa terena ali su se posle razgovora sa delegatom vratili i nastavili meč. Zanimljivo je da utakmica ni jednog trenutka nije bila neizvesna jer su Opovčani tokom većeg dela susreta vodili sa 30 poena razlike. Gosti su u ovom meču više puta protestovali zbog sudijskih odluka za koje smatraju da nisu bile adekvatne ali su ih posebno iziritirale dosuđene tehničke greške zbog kojih su na kraju i napustili meč.
04

Ne ulazeći u kriterijum i kvalitet suđenja, opštinski derbi nije ispunio svoja očekivanja. Opovčani su od samog početka bili dominantni u svim segmentima igre što se vrlo brzo odrazilo u visokoj prednosti. Sakuljani su igrali vrlo čudnu zonsku odbranu, široko postavljenu i vrlo inertnu bez kretanja, tako da su domaći košarkaši umesto šutem njihovu zonu „razbijali“ probijanjem u reketu i završavali lakim poentiranjem Ristića i Nikolića. S druge strane, išao im je i šut za tri poena gde su se istakli mladi Radojević (2) i Slavković (4). Sakuljani su imali prednost u visini ali su i bitku ispod koša izgubili jer su ih Opovčani potpuno nadskakali.
03

U svakom slučaju, ovakav završetak utakmice između naša dva opštinska kluba nije dobar za košarku. Savez će verovatno utakmicu registrovati službenim rezultatom, a kakve disciplinske mere očekuku klub iz Sakula saznaćemo naredne nedelje.
02

Tokom sedmice odigrano je i vanredno 4. kolo letnje lige. Sakuljanima je gostovanje u Kovinu odloženo na zahtev domaćina, dok su Opovčani izgubili od Borca u Starčevu (89:65), u utakmici sa takođe čudnim tokom i okolnostima.

–  Već na početku meča bili smo suočeni sa neobjašnjivim odlukama sudije, koji nam je nakon samo tri minuta igre zbog protesta isključio Ristića, izjavio je povodom tog meča trener i kapiten ekipe Mario Nikolić. Suđenje je bilo skandalozno ali smo meč nastavili i odigrali do kraja sa kadetima, koji su i pored poraza odigrali dobru utakmicu i pokazali da na njih u budućnosti možemo ozbiljno računati, rekao je trener Opova 99.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

najnovije

najčitanije