Osnovna škola “Dositej Obradović”: KVIZ TAKMIČENјE I ODLAZAK U BIOSKOP

27/05/2015

KVIZ TAKMIČENјE I ODLAZAK U BIOSKOP
Opovo, 27. maj 2015;
Početkom maja održano je kviz – takmičenje u rešavanju zadataka sa završnog ispita između ekipa 8. razreda pojedinačno u matičnoj školi, kao i u izdvojenim odelјenjima OŠ „Dositej Obradović“ u opštini Opovo.

Kviz-takmičenje je jedna od aktivnosti planirana Razvojnim planom OŠ „Dositej Obradović“ sa cilјem motivisanja učenika osmog razreda za postizanje bolјih rezultata na završnom ispitu. Ekipe koje se takmiče broje 4 – 5 članova. Svaki član ekipe ponaosob rešava test iz maternjeg jezika, matematike i prirodnih i društvenih nauka, da bi se njegovi rezultati sabrali sa rezultatima ostalih članova njegove ekipe. Ukoliko je prosek tačno rešenih zadataka ekipe veći od 75%, ekipa osvaja nagradu, a nagrada je bila gledanje filma po izboru na bioskopskom platnu u 3D projekciji.
kviz1

Članovi pobedničke ekipe su učenici 8-2 odelјenja iz matične škole: Natalija Drobnjak, Branislav Mitrović, Predrag Stojanov i Petar Karajović. Pobednička ekipa imala je 82% tačno rešenih zadataka i oni su 23. maja sa svojim odelјenjskim starešinom, Darijom Gerić, posetili bioskop „Ušće Cineplexx“ u Beogradu i gledali animirani film „Sunđer-Bob Kockalone“ u 3D projekciji.

Učenici su izjavili da su veoma zadovolјni filmom i celom organizacijom ove nagradne posete. Gledanje filma je omogućila škola „Dositej Obradović“.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije