UPIK Opovo: KUP TOLERANCIJE U SUBOTU

15/05/2015

KUP TOLERANCIJE U SUBOTU
Opovo, 15. maj 2015;
Sedmi po redu Kup tolerancije u organizaciji Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo, održaće se u subotu 16. maja na jezeru Gajger kod Hotela „Stari Banat“ u Opovu.
Manifestacija ima za cilj podizanje svesti o životu i potrebama osoba sa invaliditetom, tolerancije i uklanjanje fizičkih ali i mentalnih barijera, ali i edukaciju školske dece na ovu temu. Kako je centralni sadržaj manifestacije takmičenje u sportskom ribolovu, jedan od primarnih ciljeva je pronalaženje i stvaranje lokaliteta na kojima će biti omogućen pristup osobama sa invaliditetom. Pet puta se Kup tolerancije održavao na terenima Ribnjaka Baranda, prošle godine na Ribnjaku Jer u Sakulama, tako da će se ove godine sa jezerom Gajger u Opovu otvoriti i treći pristupačni ribolovački lokalitet za osobe sa invaliditetom.
Na takmičenju tradicionalno učestvuju gotovo sva udruženja invalida iz zemlje, kao i udruženja iz inostranstva. U posebnoj kategoriji ali zajedno sa osobama sa invaliditetom takmiče se i deca školskog uzrasta. Manifestaciju svake godine podržava lokalna samouprava, brojni privredni subjekti, uz svesrdnu pomoć Udruženja sportskih ribolovaca „Linjak“ Opovo i brojnih volontera i prijatelja UPIK Opovo. Kao i prethodnih godina medijski sponzor manifestacije je redakcija Glasa Opova.
11554
Ove godine organizator očekuje oko stotinak takmičara i njihovih pratilaca iz svih domaćih udruženja. Okupljanje je predviđeno između 8:00 i 8:30 časova, nakon čega sledi doručak i izvlačenje takmičarskih mesta. Takmičenje na jezeru Gajger planirano je od  9:00 do 12:00 časova. Nakon takmičenja sledi merenje ulova, dok će na košarkaškom terenu sportsko – rekreativnog kompleksa reprezentatvci Srbije u košarci u kolicima pokazati svoje umeće. Za kraj je predviđeno proglašenje pobednika, dodela priznanja i svečani ručak koji će se održati u Hotelu „Stari Banat“.
Pored predstavnika lokalne samouprave na manifestaciji se očekuje dolazak državnog sekretara Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Nenada Ivaniševića i direktorke Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije