OŠ „Dositej Obradović“ Opovo: MINDUP PROGRAM, PROBNO TESTIRANJE I ENIGMATSKI KVIZ

30/04/2015

MINDUP PROGRAM, PROBNO TESTIRANJE I ENIGMATSKI KVIZ

Opovo, 30. april 2015;

Tokom poslednje dekade aprila u opovačkoj osnovnoj školi organizovano je nekoliko zanimljivih događanja. Održana je uvodna obuka u okviru pilot programa MindUp, obavljeno je prvo testiranje učenika osmog razreda povodom predstojećeg završnog ispita i održan je seminar „Enigmatski kviz u nastavi“.

PILOT PROGRAM MINDUP

Uvodna obuka u okviru pilot programa MindUp održana je 18. aprila. Opovačka škola je jedna od četiri škole u Srbiji, uključujući škole u Novom Sadu, Beogradu i Nišu, koja učestvuje u ovom projektu. Seminaru je prisustvovalo 45 nastavnika i vaspitača OŠ ,,Dositej Obradović” i PU ,,Bambi”. Sve troškove osveženja i materijala snosila je Fondacija Novaka Đokovića.
02 MindUp program

Nastavnici i vaspitači su učili da primenjuju jednostavne vežbe koje će pomoći učenicima da postanu fokusirani i svesni učesnici u nastavi. Cilj obuke je da se deca uspešno bore sa stresovima na koje nailaze u školi, kod kuće i svojim zajednicama. Predavači su istakli da je suština onoga čime se MindUp bavi usađeno u ideju Optimistične učionice – mesto gde sva deca imaju mogućnost da dostignu svoj potencijal. Učesnici obuke su vrlo zadovoljni prenetim znanjem. Obuka je veoma primenljiva, važna i korisna, te se već primenjuju različite aktivnosti sa učenicima, jer je cilj zajednički: kvalitetno obrazovanje za sve.

POLAGANJE PROBNOG ZAVRŠNOG ISPITA

U prostorijama matične škole u Opovu za učenike osmog razreda 24. aprila realizovan je probni ispit iz matematike. Test je radilo 100 učenika. Troje učenika nije došlo na polaganje. Testiranje je počelo u 12:15 sati i trajalo je do 14:15 sati.

Sutradan, 25. aprila, polagani su ispiti iz srpskog jezika i kombinovanog testa. Testiranje iz srpskog jezika je počelo u 9:45h, a rešavanje kombinovanog testa u 12:15h. Testove je polagao 101 učenik, dok dvoje učenika nije došlo na polaganje. Za učenike izdvojenih odeljenja organizovan je prevoz. Probno testiranje je održano u fiskulturnoj sali škole, a dežuralo je 13 nastavnika.
03 Probni zavrsni ispit

Dežurni nastavnici su istakli da će se ubuduće posebno voditi računa o sledećem: da svi učenici imaju kod sebe đačku knjižicu; da se kod svih učenika u đačkoj knjižici nalazi zalepljena fotografija; da su svi upoznati sa brojem svog radnog mesta, da se učenici ponašaju u skladu sa procedurom, jer na zvaničnom završnom ispitu mogu biti  udaljeni sa polaganja.

O pojedinačnim rezultatima učenici će biti naknadno obavešteni. Oblasti koje su učenici slabije uradili nastavnici će ponavljati tokom školske godine. Prvi put su učenici nakon predaje testa popunjavali anketu u vezi sa tim koliko su bili motivisani tokom rada testa, kakva im je ocena iz predmeta koji su polagali i da li su imali organizovane privatne časove iz istih.

ENIGMATSKI KVIZ U NASTAVI

U nedelju, 26. aprila, u Osnovnoj školi ,,Dositej Obradović“ u Opovu održan je seminar Enigmatski kviz u nastavi. Seminaru je prisustvovalo 30 nastavnika predmetne nastave, razredne nastave i stručnih saradnika. Realizatori seminara su Slavica Gavrilović, učitelj, i Violeta Blagojević, nastavnik engleskog jezika, u OŠ ,,Vuk Karadžić“ u Leskovcu.
04 Seminar Enigmatski kviz u nastavi

Učesnici seminara su usavršavali znanje o podsticanju razvojnih kapaciteta učenika, jačanju većoj motivisanosti i samopoštovanju učenika. Takođe, jačanju upornosti, takmičarskog duha i proveri savladavanja obrazovnih standarda na najmanje stresan način za decu.

Tema seminara obuhvata: Jezičke igre, Matematičke igre, Kviz pitanja, Kreiranje enigmatskog kviza, Kvizijadu. Nastavnici su zadovoljni realizacijom seminara. Učesnici seminara su dobili po 8 bodova stručnog usavršavanja.

 

 

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije