Lovačko udruženje „Fazan“ Opovo: NOVA RADNA AKCIJA OPOVAČKIH LOVACA

26/04/2015

NOVA RADNA AKCIJA OPOVAČKIH LOVACA
Opovo, 26. april 2015;
Članovi Lovačkog društva „Fazan“ iz Opova iskoristili su nedeljno prepodne za još jednu radnu akciju. U pitanju je bilo postavljanje temelja za pomoćnu prostoriju u sklopu njihovog lovačkog doma.
Namena ovog pomoćnog objekta je magacinske prirode ali pre svega za smeštaj hladnjače. Naime, po novom Zakonu o lovstvu, lovačka udruženja moraju imati hladnjače gde će nakon lova skladištiti odstreljenu divljač sa kožom kako bi se tokom narednog dana uzimali uzorci i slali na analize.
DSC_0141 DSC_0150
Inače, radnoj akciji se odazvala većina članova društva. Ekipe su se smenjivale u određenim vremenskim intervalima, ko na mešalicu, ko na kolicima, a ko za lopatom, tako da su opovački lovci pokazali da su osim baratanja lovačkim karabinima vešti i sa građevinskim alatima. I po ustaljenom običaju, nakon radova druženje je nastavljeno kada su lovci lopate zamenili za viljuške i kašike uz zasluženi lovački gulaš, koji je pripremio, a ko drugi nego Ljubomir Josić – Lovac.
DSC_0142

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije