Tesla info kup: I OVE GODINE MEĐU NAJBOLJIMA

20/04/2015

Tesla info kup: I OVE GODINE MEĐU NAJBOLJIMA
Beograd/Opovo 19.april
Kao i prošle godine OŠ Dositej Obradović Opovo će imati svoje predstavnike na republičkom takmičenju iz oblasti informatike i računarstva u Nišu 10.maja. Posle održanog regionalnog takmičenja koje je juče održano u prostorijama srednje PTT škole u Beogradu tim naše škole sastavljen od učenika VIII1, Marka Lazića i Zorana Tošića, predvođeni svojom profesorkom i razrednim starešinom Gordanom Gatarić, plasirao se među 10 najboljih u konkurenciji 42 tima i na taj način obezbedio plasman na republičko takmičenje.
Marko i Zoki Tosic
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Elektrotehnička škola “Nikola Tesla” iz Niša su organizatori školskog, regionalnog i republičkog takmičenja učenika osnovnih škola iz informacionih tehnologija – Tesla Info Kup (TiK). Ovo takmičenje prvi put je održano 2011. godine kao revijalno, da bi od 2012. godine steklo republički rang.
tik

U 2014. godini takmičenje se organizuje u okviru projekta “Informaciono komunikacione tehnologije u službi takmičenja učenika osnovnih škola iz oblasti računarstva i informatike” sufinansiranog od strane Ministrastva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija. Cilj takmičenja je popularizacija modernih informatičkih i komunikacionih tehnologija.
Našim predstavnicima želimo puno sreće u Nišu 10.maja

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije