Crveni krst Opovo: TAKMIČENJE „ŠTA ZNAŠ O ZDRAVLJU“

02/04/2015

TAKMIČENJE „ŠTA ZNAŠ O ZDRAVLJU“
Opovo, 01. April 2015;
Svake godine Crveni krst Opovo u saradnji sa Osnovnom školom „Dositej Obradović“ Opovo organizuje Opštinsko takmičenje „Šta znaš o zdravlju“ posvećeno Svetskom danu zdravlja. Teme koje su na ovogodišnjem takmičenju učenici spremili iz priručnika Crvenog krsta „Razvoj i zdravlje adolescenata“ su: Zdravlje i faktori koji utiču na zdravlje; Ishrana adolescenata; Rast i razvoj adolescenata (Hormonske i telesne promene / Pubertet u dečaka i devojčica); Zdravlje zuba i usne duplje (Oboljenje usta i zuba / Higijena usta i zuba)
IMG_20150401_111118_344

Na takmičenju je učestvovalo 32 učenika iz sve četiri osnovne škole. Deca su pokazala zavidno znanje, svi učenici dobili zahvalnicu Crvenog krsta za učešće u takmičenju, a pobednik takmičenja pravo da učestvuje na Pokrajinskom takmičenju koje će se održati  15. aprila u Studiju M RTV Novi Sad.

Prvo mesto osvojila je Jovana Stanojev (8-4 Sakule), drugo mesto dele  Teodora Jošilović (7-1 Opovo) I Sara Kličković (7-1 Opovo), dok je treće zauzeo Milan Stojanov (8-3 Baranda).

– Cilj Crvenog krsta je da promoviše vrednosti poput zdravih stilova života i pravilne ishrane. Želimo da mladi u našoj lokalnoj zajednici stasavaju i razvijaju se bez alkohola, duvanskog dima i psihoaktivnih supstanci, poručili su predstavnici Crvenog krsta Opovo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije