Fudbal: OMLADINAC – JUGOSLAVIJA 1:1

08/03/2015

u SPORT

OMLADINAC – JUGOSLAVIJA 1:1
Opovo, 08. mart 2015;
U potpuno otvorenoj utakmici sa velikim brojem izglednih prilika na obe strane fubaleri Omladinca i jabučke Jugoslavije odigrali su nerešeno 1:1. Opovčani su nastupili u sastavu Popović, Jašović, Grčak, Jocić, Filipović, Cvetković, Ružić, Marković, Belčević, Nenezić, Luković, a u igru su tokom meča ušli Uroš Popović, Boris i Igor Latovljev, kao i kadeti Dimitrov i Stojić.
DSC_0084

Omladinac je u prvom poluvremenu bio konkretniji i stvorio više prilika za postizanje pogotka, ali su i gosti u par navrata ozbiljno pripretili Popoviću. Opovčani su gol postigli u 20. minutu izvanrednim pogotkom Lukovića iz slobodnog udarca. Marković je odlično uposlio Nenezića, kojeg odbrambeni igrači Jugoslavije ruše na oko 18 metara. Luković uzima kratak zalet i filigranski preciznim udarcem prebacuje živi zid i loptu šalje pored nemoćnog golmana Jugoslavije.
DSC_0114

Mogli su nakon ovog pogotka domaći da povećaju prednost ali su propustili dve polušanse što im se osvetilo u samom finišu poluvremena kada gosti dolaze do izjednačenja. Oštar šut sa desne strane, Popović izlazi na centaršut, a u skoku sa još dva igrača Omladinca najbolje se snašao napadač Jugoslavije, koji loptu glavom šalje u mrežu.
DSC_0089

Jugoslavija je bolje započela drugo poluvreme i stvorila više prilika ali se u tom periodu igre istakao golman Omladinca Predrag Popović, koji je očigledno u odličnoj formi.  Opovčani su ubrzo uspostavili ravnotežu i u poslednjih petnaestak minuta stvorili tri izgledne prilike od kojih je najzrelija bila šut Filipovića kada je pogodio stativu.

Utisak je da je Omladinac ostavio korektan utisak s obzirom na fizičku pripremljenost i uigranost. Tokom meča bilo je perioda dobre igre ali i drastičnih padova. Škripalo je u poslednjoj liniji, vezni red često nije imao pravu saradnju sa napadačima, ali na momente gledali smo dobru igru, borbenost i zalaganje svih igrača i videli nekoliko lucidnih pasova i akcija koje je prisutna publika ispratila aplauzima.

Pored golmana Popovića na meču su se posebno istakli Cvetković, Luković i Grčak, dok su ostali igrači, kao i kompletna ekipa, imali uspone i padove. Kako je početak prolećnog dela sezone tek za dve nedelje, trener šojić ima sasvim dosta vremena da ispravi i pripremi ekipu za prvo prolećno kolo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Omladinac nastavlja „rafalnu paljbu“

Fudbal: Omladinac nastavlja „rafalnu paljbu“

Omladinac nastavlja „rafalnu paljbu“ OPOVO, 4. maj 2024 – Fudbaleri Omladinca nastavljaju sa „rafalnom paljbom“ po protivničkim golmanima. U 17. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je dočekao Borac iz Pločice i zabeležio novu ubedljivu...

Sportski vikend: Fudbal u Sefkerinu i Sakulama

Sportski vikend: Fudbal u Sefkerinu i Sakulama

Fudbal u Sefkerinu i Sakulama   OPOVO, 4. maj 2024 – U nedelju nastupaju tri naša fudbalska kluba. Baranđani gostuju u Glogonju, Sefkerinci dočekuju Jugoslaviju iz Jabuke, dok su Sakuljani domaćini pančevačkom Voji Gačiću. Opovčani su meč 17. kola opštinske lige...

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

najnovije

najčitanije