Zajedno je lako znati kako: GRUPE – ZNAČAJ I FUNKCIJA

02/03/2015

GRUPE – ZNAČAJ I FUNKCIJA
Opovo, 02. мart 2015;
Projekat Ekumenske humanitarne organizacije i OŠ „Dositej Obradović“ Opovo: U OŠ.“Dositej Obradović“,  23. februara održana je radionica na temu  Grupe – značaj i funkcija. Učesnici su bili učenici 8. Razreda, članovi vršnjačkog tima, učenici drugog razreda i učenici kombinovanog odeljenja, kao i specijalni gosti za ovu priliku – članovi Sportsko rekreativnog udruženja osoba sa invaliditetom „Sve je moguće“ iz Beograda.
33604

Kako se projekat „Zajedno je lako znati kako“ bavi interkulturalnošću, radionicom na ovu temu učenici su imali priliku da upoznaju pripadnike jedne grupe građana, i da se upoznaju sa značajem i funkcijom ovakve vrste grupe. Od članova udruženja saznali su sa kakvim se problemima susreću osobe sa invaliditetom u našoj zemlji, ali i na koji način mogu da provode svoje slobodno vreme. Ovo uduženje se bavi kvalitetnim načinom provođenja slobodnog vremena, tako da osobama sa invaliditetom nudi i raznovrstan sadržaj i aktivnosti kao što su boćanje, jahanje, obilazak manastira, pećina, kampovanja, tradicionalno se održava i Drinska regata za osobe sa invaliditetom pod nazivom „Drina nas spaja“ gde korisnici invalidskih kolica imaju priliku da uživaju na vodi.
33603

Učenicima je predstavljeno i boćanje, paraolimpijska disciplina koju ovo udruženje već nekoliko godina promoviše na našim prostorima . Uz smeh i navijanje, boćalo se sve dok nas školsko zvono nije prekinulo.Učenici kombinovanog odeljenja izveli su predstavu za prisutne i dobili veliki aplauz.
33614

Članovi udruženja su i ovog puta doneli sveske i školski pribor, slatkiše i polovnu garderobu za socijalno ugrožene učenike naše škole.
Radionica je uspešno završena sa željom svih prisutnih da se u ovakvom sastavu ponovi i da se oragnizuje turnir u boćanju.
Cilj radionice je ispunjen,  dokazali smo da je zaista zajedno lako znati kako.
33615

 

Lidija Cvijović

pedagoški asistent

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije