FK Borac Sakule: SEĆANJE NA DEDA ŽIKU

10/02/2015

u SPORT

SEĆANJE NA DEDA ŽIKU
Sakule, 10. februar 2015;
Jedan od najpoznatijih navijača Crvene Zvezde Živojin Jovanović, poznatiji kao deda Žika, preminuo je prošlog meseca u 102. godini. Fudbalska vest koja je na prvi pogled zanimljiva samo navijačima Crvene Zvezde da nije činjenice  da je deda Žika rodom iz Sakula i nekadašnji fudbaler sakulskog Borca.
33504

Živojin Jovanović je jedan od osnivača Borca 1927. godine kada je kao veoma talentovan omladinac imao samo 13 godina. Njegov talenat nije ostao nezapažen pa je ubrzo prešao u FK Industrijalac iz Zemuna, a kasnije u beogradski FK „Dolar“.

Mada je životni vek proveo u Beogradu, deda Žika nikada nije prekidao veze sa svojim rodnim mestom i matičnim klubom. Dok mu je zdravlje dozvoljavalo dolazio je u Sakule, a nakon toga vezu je održavao stalnim kontaktima sa ljudima iz kluba.

– Deda Žika je zvao svakog ponedeljka raspitujući se za rezultat iz poslednjeg kola, kako su momci igrali, koliko je bilo navijača, itd. Njegova velika želja je bila da se Borac ove sezone plasira u Srpsku ligu, kaže Duško Ivković, jedan od članova i najvernijih navijača sakulskog Borca.

Fudbalski klub „Borac“ je izrazio saučešće porodici Živojina Jovanovića, navodeći da će deda Žika ostati u sećanju svih istinskih zaljubljenika u fudbal i sport.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije