FK Radnički Baranda: PLASMAN U BARAŽ PRIMARNI CILJ BARANĐANA

09/02/2015

u SPORT

PLASMAN U BARAŽ PRIMARNI CILJ BARANĐANA
Baranda, 09. februar 2015;
Fudbaleri Radničkog krenuli su sa “zagrevanjem” pred prolećni deo sezone. Tim iz Barande nalazi se na deobi drugog mesta sa ekipom Poleta iz Izbišta sa 29 bodova, dok je prvoplasirana Slavija iz Kovačice odmakla verovatno nedostižnih 12 bodova.

U prolećnom delu sezone Među igračima Radničkog neće biti Aleksandra Šušnjara (Dolina), Miloša Mačužića (Dolina), Damjana Vidića (Banat) i  Nemanje Karovića (slobodan igrač). Izostanak ovih igrača, uprava će, kako kaže, popuniti kvalitenim zamenama u vidu četvorice igrača iz Pančeva, sa kojima su pregovori još uvek u toku.

– Povratnik Dragan Baić kao i još jedan igrač iz Pančeva, koji će igrati na štoperskoj poziciji, faktički su postali igrači Radničkog i ostalo je samo da se srede još papiri, rekao je trener Radničkog, Miljković.

Klub je  u potrazi za igračem u napadu jer je ta pozicija upražnjena odlaskom Mačužića. Takođe, cilj je i da se poveća konkurencija među bonus igračima u ekipi.

Ekipa iz Barande je u poslednja dva kola koja su igrali kao domaćini, izgubila čak pet bodova.

– Stvorio se veliki disbalans između ekipe i uprave. Uprava, pre svega finansijski, nije mogla da isprati ekipu. Bio je smanjen broj treninga, neki igrači su bili nezadovoljni, dok drugi nisu bili u mogućnosti da dolaze na treninge. Sve se to videlo na terenu, istakao je strateg Radničkog.

Upravo iz tog razloga, kako smo saznali, cilj je da se forsiraju igrači iz Barande i  uopšte oni koji budu dolazili na treninge. U klubu veruju da ako se ostvare svi planovi, Radnički može da zadrži drugo mesto koje vodi u baraž.

Postoji plan oko odigravanja pripremnih utakmicama, ali još uvek nije jasno definisan. Kao eventualni kandidati protiv kojih bi igrala ekipa Radničkog u pripremnom periodu navode se timovi iz Kovačice, Padine, Sakula i Lepušnice. Termini nisu još uvek dogovoreni, utakmice će biti organizovane u zavisnsti od mnogo faktora. Kako nam je obećano bićemo blagovremeno obavešteni.

Na kraju porazgovarali smo i sa prvim strelcem ekipe i opštine Dušanom Dobrićem. Dušan nam je otkrio da je odbio nekoliko ponuda da promeni klub i da je ostao u Radničkom.

– Želim da pomognem ekipi u daljem takmičenju. Verujem u sebe, svoje saigrače i upravu. Siguran sam da možemo da zadržimo drugo mesto koje vodi u baraž. Posle toga ni plasman u viši rang takmičenja nije nerealan.

Tekst: Branislav Babin

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

najnovije

najčitanije