Saobraćajna signalizacija: KRALI ZNAKOVE SAMO 48 ČASOVA OD POSTAVLJANJA

18/12/2014

KRALI ZNAKOVE SAMO 48 ČASOVA OD POSTAVLJANJA

Opovo, 18. decembar 2014;
Kada smo rano jutros krenuli da fotografišemo novopostavljene saobraćajne znakove nismo se nadali da će u stvari glavna tema ovog priloga umesto saobraćaja biti lopovi. Za samo 48 časova od postavljanja novih saobraćajnih znakova nepoznati počinioci su tokom prošle noći ukrali jedan znak i dve table.
33254

Radi potrebe bezbednosti saobraćaja na putnoj mreži teritorije Opštine Opovo poručeno je i 16. decembra u ponedeljak postavljeno 18 saobraćajnih znakova. Sredstva u visini od 80.999 dinara obezbeđena su iz Fonda za puteve Opštine Opovo, a radove su izveli radnici JP „Mladost“ Opovo.
33252

Pored ostalih postavljeni su znakovi zabrane skretanja i kretanja za kamione preko 10t iz pravca Zrenjaninske magistrale prema Opovu (kod Japanskog cveta) i iz pravca Zrenjaninske magistrale ka Sefkerinu (kod raskrsnice Vrbovski). Takođe, postavljeni su i saobraćajni znakovi zabrane zaustavljanja i parkiranja ispred (po dužini) parking  prostora kod autobuske stanice u Opovu i to iz razloga što nelegalni prevoznici putnika parkiraju ispred parking prostora i blokiraju izlaz i ulaz na parkingu.
33248

Jutršnjim obilaskom novopostavljenih znakova utvrđeno je da je saobraćajni znak koji je postavljen neposredno na izlazu iz Sefkerina (znak upozorenja divljač na putu) odnešen kao i dve starije table obaveštenja (izlaz iz naseljenog mesta i Sefkerin). Metalni nosači tabli su isečeni u korenu, dok je metalni nosač novog znaka ičupan iz razrovanog betona koji je još uvek bio relativno svež što je lopovima omogućilo da ga lakše izvade.
33244

– Ovim putem apelujemo na građane naše opštine da ne otuđuju saobraćajne znakove jer time ugrožavaju bezbednost svih učesnika u saobraćaju pa i svoju vlastitu, izjavio je povodom ovog događaja direktor JP „Mladost“ Opovo Rodoljub Jasić.

U međuvremenu obaveštena je Policijska stanica Opovo, koja će preduzeti adekvatne mere u okviru svojih nadležnosti.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije