Galerija Jovan Popović: Lični simboli Jelene Simić u Opovu

30/06/2024

OPOVO, 29. jun 2024 – U U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba umetnice Jelene Simić pod nazivom „Lični simboli“.

Izložbu su otvorile istoričarka umetnosti Ivana Milinković i autorka Jelena Simić, a Ivana Milinković je istakla grafičko istraživanje i poetiku slobodnog izraza.

“Grafička istraživanja Jelene Simić evoluiraju u kolaže koji učvršćuju njenu poetiku slobodnog izraza, kroz kreativnu igru i neposredan pristup materijalu. Prilikom stvaranja kolaža još uvek je dominantna crno-bela monohromija jer fokus ostaje na formi i simbolu. Spoj različitih materijala i prirodni tonovi tkanina su ti koji radovima daju voluminoznost i kolorit. Evolutivni put njene umetnosti završava skulpturom, kao logičnim progresom od kolaža, čineći prostor bitnim likovnim elementom. Napuštajući metafizički likovni prostor stvara u realnom prostoru, prepuštajući se njegovom uticaju na radove. Umetnica u svojima radovima sažima ključne likovne elemente (materijal, prostor i svetlost) poigravajući se sa njihovim slaganjem i upotrebom“, navodi se u tekstu kataloga.

Izložba likovni simboli otvorena je do 19. jula.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Dokumentarni film „Stvaraoci Opova – 30 godina“

Dokumentarni film „Stvaraoci Opova – 30 godina“

OPOVO, 1. jul 2024 – U okviru projekta „Stvaraoci Opova“, koji su realizovali Udruženje građana „Glas Opova“ i Opštinska narodna biblioteka Opovo uz sufinansiranje Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, snimljen je...

najnovije

najčitanije