Ispratili smo još jednu generaciju maturanata Opštine Opovo (video)

29/06/2024

Ispratili smo još jednu generaciju maturanata Opštine Opovo

 

OPOVO, 28. jun 2024 – Maturanti osnovnih škola „Dositej Obradović“ Opovo i „Zoran Petrović“ Sakule proslavili su matursko veče u Hotelu „Stari Banat“ u Opovu. Pre proslave, u obe škole i njihovim izdvojenim odeljenjima u Sefkerinu i Barandi maturantima su uručena svedočanstva, a tradicionalno, svi maturanti naše opštine okupili su se kod fontane u opovačkom parku odakle je krenuo maturski defile do Starog Banata.
Maturante su pozdravili direktor OŠ „Dositej Obradović“ Slaviša Miškov“ i predsednik opštine Miloš Markov, ističući da su ponosni na njih i da im žele puno uspeha u daljem školovanju i životu.
Lokalna samouprava je kao i prethodnih godina sufinansirala proslavu, a nastavljena je i praksa da opština svakog maturanta daruje poklonom. Ove godine svi maturanti su dobili luksuzno izdanje bogato ilustrovane enciklopedije „1000 čuda prirode“.

Maturanti osnovnih škola „Dositej Obradović“ Opovo i „Zoran Petrović“ Sakule/Glas Opova

Đak generacije i najbolji učenik naše opštine Valentina Stojčić ističe druženje, veliku podršku nastavnika i lepe uspomene koje će poneti iz osnovne škole.

„Nije mi trebalo mnogo vremena i truda, samo je bitno učiti i razumeti ono šta učimo i čitamo, i ja sam tako sa razumevanjem najviše i najlakše učila. Tako da nisam puno vremena izdvajala ali opet bilo je tu i dana kada sam morala da izdvojim po ceo dan nešto naučim. Sklopila sam zaista divna prijateljstva tokom škole i nadam se da ću ta prijateljstva gajiti tokom celog života. Svi nastavnici koji su bili uz mene, moji roditelji, moje drugarice, zaista sam im zahvalna svima od srca, posebno nastavnicima jer oni su bili uz mene kad smo išli na takmičenja, spremali su me po ceo dan i online i u školi, tako da zaista želim svima njima da se zahvalim“, izjavila je Valentina.
Još jedna generacija izašla je iz klupa naših osnovnih škola, a ne zaboravimo da školstvo u našoj opštini traje preko 250 godina.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Jedno Da za četiri života, zašto u Srbiji ima malo donora

Jedno Da za četiri života, zašto u Srbiji ima malo donora

Izvor: RTS U Srbiji je urađena prva transplantacija srca u ovoj godini. Intervenciju je uradio tim Klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra Srbije. Zahvaljujući jednom DA - spasena su četiri života, urađene su i transplantacije bubrega i jetre. U našoj zemlji, na...

najnovije

najčitanije