Milorad Kovačević nagrađen za istraživački rad u Češkoj

27/06/2024

OPOVO, 27. jun 2024 –   Nekada je naš sugrađanin Milorad Kovačević osvajao medalje i nizao uspehe kao sportista i atletski trener, međutim, poslednjih godina Kovačević se ističe kao istraživač i sakuplja brojna priznanja za svoj rad u oblasti genetike.

Kao učesnik ispred Saveza pronalazača Vojvodine na Međunarodnom sajmu pronalazaštva održanom 12-13. juna u češkom gradu Trinecu, Kovačeviću su uručena priznanja (zlatne medalje) od strane češkog i makedonskog žirija. Na ovom sajmu nauke učestvovalo je 225 pronalazača iz 20 država.

„Ovo mi je peta zlatna medalja na sajmovima nauke, sve iz genetike, 2005. g. Novi Sad, 2023. godine, takođe Novi Sad (Srbija i Češka) i ove godine u Trinecu (Češka i Makedonija). Posebnu težinu ima medalja Zavoda za intelektualnu svojinu Makedonije jer se time stiču i određena prava u pronalasku. Sledi mi odlazak na sajam nauke na Kipru u avgustu i naredne godine u martu u Moskvi“, najavio je Kovačević.

Svoja istraživanja Kovačević je započeo daleke 1982. godine još dok je bio trener Atletskog kluba „Spartak“ iz Opova, a pored toga uspešno se bavi tradicionalnom medicinom i izradom preparata biljnog porekla.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Jedno Da za četiri života, zašto u Srbiji ima malo donora

Jedno Da za četiri života, zašto u Srbiji ima malo donora

Izvor: RTS U Srbiji je urađena prva transplantacija srca u ovoj godini. Intervenciju je uradio tim Klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra Srbije. Zahvaljujući jednom DA - spasena su četiri života, urađene su i transplantacije bubrega i jetre. U našoj zemlji, na...

najnovije

najčitanije