105 osmaka polaže završni ispit u školama opštine Opovo

18/06/2024

OPOVO/SAKULE18. jun 2024
Učenici osmog razreda osnovnih škola u Srbiji danas polažu završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Danas će se polagati srpski, odnosno maternji jezik, naredni dan matematika, a 20. juna izabrani predmet. Zadaci će biti kao i ovih godina po težini – osnovni, srednji i napredni nivo će se u onoj srazmeri u pitanjima rasporediti kao što je to bilo i do sada, a ukupno u Srbiji ispit će polagati 66.970 učenika osmog razreda.
Završni ispit počinje u 9 i traje do 11 sati i sprovodi se u isto vreme u celoj Srbiji, a ukoliko je ispit počeo sa zakašnjenjem, vreme ispita se produžava tako da izrada testa traje 120 minuta.

U Opovu polaže 72. osmaka i to iz osnovne škole “Dositej Obradović” i iz izdvojenog odeljenja “Sveti Sava” iz Sefkerina , a po rečima direktora Slaviše Miškova, test je počeo na vreme, svi uslovi za polaganje ispita su ispunjeni i sve teče u najboljem redu.

Završni test iz srpskog jezika, Sakule/Glas Opova

Takođe, direktorka škole “Zoran Petrović” iz Sakula Danijela Stanković nam je potvrdila da je test počeo na vreme i da ove godine, zajedno sa izdvojenim odeljenjem “Olga Petrov” iz Barande maturski test polaže 33 osmaka.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Jedno Da za četiri života, zašto u Srbiji ima malo donora

Jedno Da za četiri života, zašto u Srbiji ima malo donora

Izvor: RTS U Srbiji je urađena prva transplantacija srca u ovoj godini. Intervenciju je uradio tim Klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra Srbije. Zahvaljujući jednom DA - spasena su četiri života, urađene su i transplantacije bubrega i jetre. U našoj zemlji, na...

najnovije

najčitanije