Talenat i znanje: Prijem za Anu Manasić i Milicu Kostić (video)

30/05/2024

Talenat i znanje: Prijem za Anu Manasić i Milicu Kostić 

OPOVO, 30. maj 2024 – Pored mladih sportista, koji nas poslednjih godina na najbolji način reprezentuju u nacionalnim selekcijama Srbije, ove godine naša opština se može podičiti i sa učenicama Anom Manasić i Milicom Kostić koje su iz fizike i ruskog jezika postigle velike uspehe na državnim školskim takmičenjima.

Tim povodom Anu i Milicu, njihove nastavnike – mentore Jelisavetu Todorović i Jelenu Nedeljkov i direktora škole Slavišu Miškova, primili su predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov, koji su im tom prilikom čestitali na uspehu i uručili prigodne poklone i novčane nagrade.

Ana Manasić je učenica šestog razerda Izdvojenog odeljenja Sveti Sava“ iz Sefkerina (OŠ „Dositej Obradović“), ove godine je osvojila prvo mesto na republičkom školskom takmičenju iz fizike i drugo mesto na okružnom takmičenju iz matematike.

„Potrebna je prvo želja za nagradom i potreban je veliki rad da bi se ta nagrada dostigla. Trud, rad i odricanje, odnosno, većina vremena provedena u vežbanju i rešavanju zadataka. Da bi se otišlo na tako veliko takmičenje i uradili zadaci perfektno mora se vežbati“, poručila je Ana i rekla da joj je ambicija da upiše matematičku gimnaziju, zatim matematički fakultet i jednog dana bude profesor koji će deci prenositi znanje.

Milica Kostić, učenica osmog razreda Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Opovu, briljirala je na takmičenjima iz ruskog jezika. Apsolutna je pobednica prestižne regionalne Nisove olimpijade znanja iz ruskog jezika, dok je na republičkom školskom takmičenju bila treća.

„Još dok sam bila mala gledala sam na internetu i istražujem na ruskom jeziku koji mi je jednostavno „legao“. Ruski sam u školi učila od petog razreda i nisam morala toliko da se trudim jer sam već imala neko znanje i samo sam prelazila novo gradivo“, kaže Milica, kojoj je i pored toliko velikog talenta za ruski, želja ipak elektrotehnička škola i multimediji.

Talenat, znanje i rad su osobine Ane i Milice, a ujedno i dobar primer za ostalu decu, naravo i za nas odrasle

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Odloženo prskanje komaraca za sledeću sedmicu

Odloženo prskanje komaraca za sledeću sedmicu

OPOVO, 19. Jun 2024 Opština Opovo obaveštava građane da je  planiran tretman suzbijanja odraslih formi komaraca iz vazduha i sa zemlje  planiran za četvrtak 20.06.2024. godine odložen za sledeću nedelju. Razlog odlaganja je previše visoka temperatura i tretman ne bi...

najnovije

najčitanije