Dodeljene nagrade najboljim učesnicima u projektu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

29/05/2024

NOVI SAD, 28. maj 2024 – Na završnoj svečanosti programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” u Pokrajinskoj vladi, potpredsednica Sandra Božić je danas čestitala nagrađenim predstavnicima vaspitno-obrazovnih ustanova koje su ove godine bile najuspešnije u realizaciji aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine.

Potpredsednica Božić je podsetila na to da je danas ujedno i 15 godina otkako se realizuje ovaj program, u okviru kojeg su dodeljene 53 nagrade, i za koji je ove godine izdvojeno tri miliona dinara.

„Zahvaljujući predanom radu i velikoj posvećenosti Pokrajinske vlade, Pokreta gorana Vojvodine i naših prosvetnih radnika, realizacija ovog programa nijednom nije prekinuta do sada. Nagrađene su zaista najbolje ideje za ovu godinu, i svaka ima jasan cilj – da ojača i podigne svest, kao i ličnu odgovornost za brigu o životnoj sredini“, istakla je potpredsednica Božić.

Ona je kazala da najveću korist ovog podsticajnog programa čine zrela i kreativna rešenja mladih i dece za svoje okruženje, što puno govori o njihovim kvalitetima, kao i njihovih mentora – vaspitača, nastavnika i profesora.

Đaci i zaposleni OŠ “Zoran Petrović” Sakule, IO “Olga Petrov” iz Barande na čelu sa direktorkom Danijelom Stanković, bavili su se tokom 2023/24. godine raznim korisnim aktivnostima u cilju očuvanja životne sredine. Iz tog razloga su i nagrađeni za svoje učešće u Programu “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”. Pored diplome dobijena su i dva vaučera. Jedan koji omogućava realizaciju jednodnevnog izleta za najaktivnije učenike ovog Projekta i drugi namenjen jednom od zaposlenih kako bi prisustvovao seminaru u “Ekološkom centru Radulovački” u Sremskim Karlovcima.

Božićeva je poručila da je namera da se u ovaj program, u koji je do sada bilo uključeno 265 vaspitno-obrazovnih ustanova, ulaže još više u narednim godinama, jer podizanje ekološke svesti predstavlja proces koji treba započeti u najranijem uzrastu.

Potpredsednica je ukazala na to da o značaju ovog projekta najbolje govori i podatak da je u njegovu realizaciju uključeno čak pet sekretarijata Pokrajinske vlade, uz brojne druge organizacije i institucije koje nesebično pomažu.

„Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine  samo je u poslednjih sedam godina izdvojio preko 13 miliona dinara za ovaj program. Nedavno je potpisao i pojedinačne sporazume o saradnji u vezi sa njegovom realizacijom sa svih 45 jedinica lokalne samouprave u našoj pokrajini. To znači još veći fond za nagrade našim đacima i ustanovama u okviru ovog projekta“, istakla je potpredsednica Božić.

Nagrade su dobitnicima, uz potpredsednicu Božić, uručili i predstavnici partnera u ovom projektu − pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine i koordinator projekta Nemanja Erceg, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Bojan Vranjković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, zamenica pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Slađana Bursać, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Saša Stevanović, direktor JP „Vojvodinašume“ Roland Kokai, predsednik Pokreta gorana Vojvodine Aleksa Jeftić i v.d. načelnika Gradske uprave za zaštitu životne sredine mr Dragica Branković.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Održana 24. seoska olimpijada u Sefkerinu

Održana 24. seoska olimpijada u Sefkerinu

OPOVO, 23. jun 2024 – U organizaciji Sportsko rekreativnog udruženja „Soko“, održana je 24. seoska olimpijada u Sefkerina. Tokom ceremonije otvaranja, predsednik sefkerinskih „Sokola“ Dragan Ristić pozdravio je prisutne, zahvalio se gostima na dolasku i lokalnoj...

najnovije

najčitanije