Državni sekretar u ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović posetio Opštinu Opovo

28/05/2024

Državni sekretar u ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović posetio Opštinu Opovo

OPOVO, 28. maj 2024 – Državni sekretar zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović posetio je Opštinu Opovo gde je zajedno sa predsednikom opštine Milošem Markovim, njegovim pomoćnikom Nebojšom Kovačevićem, direktorom komunalnog preduzeća Nikolom Đukanovićem i opštinskom većnicom Vesnom Stanojev, obišao radove na uklanjanju otpada na divljim deponijama u Sakulama na lokacijama put za Siget i kod stare ciglane.

Predsednik opštine je istakao dobru saradnju i podršku koju naša opština ima od strane resornog ministarstva i uputio apel građanima da otpad odlažu na transfernu stanicu koja se nalazi u neposrednoj blizini Sakula.

Državni sekretar Aleksandar Dujanović najavio je podršku Opštini Opovo i u narednom periodu/Glas Opova

„Kroz ovogodišnji konkurs podržani smo za uklanjanje divljih deponija na dve lokacije u Sakulama, a pogotovo nam je ova na kojoj se danas nalazimo ispunjena otpadom i to je otpad koji naši građani odlažu i ja bih iskoristio priliku da apelujem na naše sugrađane da ne pravimo divlje deponije jer postoji jasno propisan način na koji se otpad deponuje. Nema potrebe da uništavamo životnu sredinu i prirodu koju zaista naša opština ima i sa kojom može da se ponosi. Ono što mi je izuzetno drago i što želim da naglasim, ovim projektom je pružena podrška Javnom preduzeću „Mladost“, lokalna samouprava je bila aplikant na konkursu, a Javno preduzeće „Mladost“ je izvođač radova pa na taj način jačamo i naše javno preduzeće da može da izvodi radove i unapređuje svoj kapacitet u narednom periodu“, rekao je Markov.

Državni sekretar Aleksandar Dujanović najavio je podršku Opštini Opovo i u narednom periodu.

Danas smo ovde u Sakulama na čišćenju jedne od dve divlje deponije za koje smo opredelili sredstva Ministarstva. Zajedno sa Opštinom Opovo već smo realizovali dosta projekata, Ministarstvo je do sada za Opštinu Opovo, za sve projekte koje smo realizovali, odvojilo oko 30 miliona dinara, nastavićemo da sarađujemo i u budućnosti. Što se tiče divljih deponija, nastavljamo kako smo započeli 2021. godine i do danas smo očistili 1119 divljih deponija i izdvojili preko 348 miliona dinara. Sada sam i predsedniku opštine rekao da bi trebali ovde postaviti nadzornu kameru, Ministarstvo je obezbedilo i kamere za video nadzor i neka nam se jave da im damo kamere kako bi zaštitili ovu lokaciju da se ovakve stvari u budućnosti više ne pojavljuju“, izjavio je

Vrednost ovog projekta je dva miliona dinara, od čega se iz resornog ministarstva sufinansira 2,4 miliona. Na površini od 1200m², procenjena količina otpada je 3.500 m³.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Odloženo prskanje komaraca za sledeću sedmicu

Odloženo prskanje komaraca za sledeću sedmicu

OPOVO, 19. Jun 2024 Opština Opovo obaveštava građane da je  planiran tretman suzbijanja odraslih formi komaraca iz vazduha i sa zemlje  planiran za četvrtak 20.06.2024. godine odložen za sledeću nedelju. Razlog odlaganja je previše visoka temperatura i tretman ne bi...

najnovije

najčitanije