Održan koncert duhovne muzike u Sefkerinu

27/05/2024

SEFKERIN, 26/27. maj 2024 – Sefkerinska crkva je u nedelju bila istovremeno i hram i koncertna dvorana. Svoje prve koncerte održali su Dečiji crkveni hor i Liturgijski hor sefkerinskog hrama „Sabor Svetog arhangela Gavrila“.

Koncert je privukao veliku pažnju, a izvođači su „pobrali“ glasne i duge aplauze. Dečiji hor je izveo pet kompozicija, u tri kompozicije klavirsku pratnju je pružila Nadica Vukosavljev, a u jednoj za dobošom je bio Saša Pejić. Liturgijski hor je izveo osam kompozicija, a pored srpskih duhovnih pesama i napeva, i pesme eminentnih muzičkih autora Kornelija Stankovića, Stevana Mokranjca i drugih.

Dečiji crkveni hor je osnovan u aprilu 2022. godine, a hor čine deca različitog predškolskog i školskog uzrasta sa horovođom Jovankom Stojanov Manasić. Kako ističu, cilj osnivanja dečijeg crkvenog hora je da deca zavole duhovnu muziku, a tako i crkvu i Boga.

Crkveni hor pri hramu „Sabor Svetog arhangela Gavrila“ – Liturgijski hor , svoju prvu probu je održao 27. juna 2023. godine. Hor okuplja poštovaoce pravoslavne duhovne muzike, vernike koji su se iz velike ljubavi posvetili horskom pevanju. Nakon samo šest meseci priprema hor je pevao na nedeljnim liturgijama. Članove čine pevači iz Sefkerina i Opova, glasovi mešovitog sastava i dobrih vokalnih sposobnosti, koje čvrstom rukom priprema i vodi muzički saradnik, dirigent Nadica Vukosavljev.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Održana 24. seoska olimpijada u Sefkerinu

Održana 24. seoska olimpijada u Sefkerinu

OPOVO, 23. jun 2024 – U organizaciji Sportsko rekreativnog udruženja „Soko“, održana je 24. seoska olimpijada u Sefkerina. Tokom ceremonije otvaranja, predsednik sefkerinskih „Sokola“ Dragan Ristić pozdravio je prisutne, zahvalio se gostima na dolasku i lokalnoj...

najnovije

najčitanije