Na preventivnim pregledima u nedelju pregledana 31 osoba

27/05/2024

OPOVO, 27. Maj 2024
U nedelju 26.maja 2024.godine Dom zdravlja Opovo je u okviru akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije organizovao akciju besplatnih preventivnih pregleda. Pregledana je 31 odrasla osoba, konstatovan je povišen krvni pritisak kod 3 osobe, urađeno je 16 rendgen snimaka pluća od kojih je kod dve osobe nakon patološkog rendgen nalaza zatražena dalja dijagnostika.
Po prvi put a akciju preventivnih pregleda uključen je i pedijatar Doma zdravlja koji je radio fizikalni pregled dece i školske dece, a u cilju pregleda kičme, stopala i celokupnog lokomotornog sistema. Pregledano je ukupno šestoro dece i konstatovano da svako dete od pregledanih ima deformitet lokomotornog sistema. Zastupljeni su deformiteti stopala I grudnog koša. Jedno dete je upućeno na dalji pregled i dijagnostiku. 28 građana iskoristilo je mogućnost da uradi hormonalni status štitne žlezde i urade tumor marker prostate.
Iz svih navedenih podataka zaključujemo da je akcija uspešna, zahvaljujemo svim građanima koji su došli na preventivni pregled i još jednom apalujemo na sve sugrađane da obavljaju preventivne preglede blagovremeno kao bi se ili sprečio nastanak oboljenja ili započelo lečenje u ranim fazama kada je i uspešnost lečenja veća.

Dom zdravlja Opovo.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Održana 24. seoska olimpijada u Sefkerinu

Održana 24. seoska olimpijada u Sefkerinu

OPOVO, 23. jun 2024 – U organizaciji Sportsko rekreativnog udruženja „Soko“, održana je 24. seoska olimpijada u Sefkerina. Tokom ceremonije otvaranja, predsednik sefkerinskih „Sokola“ Dragan Ristić pozdravio je prisutne, zahvalio se gostima na dolasku i lokalnoj...

najnovije

najčitanije