Bazar i folklorni koncert na centralnom trgu u Opovu (video)

25/05/2024

Bazar i folklorni koncert na centralnom trgu u Opovu

OPOVO 25. maj 2024 – Bazari koji se održavaju poslednjih godina tokom maja i oktobra na centralnom trgu u Opovu, postaju sve popularniji, što se vidi i po broju izlagača i po broju posetilaca. I ove godine preko 40 izlagača, a na štandovima širok izbor. Pre svega hrane i pića, tradicionalne banatske slane i slatke poslastice, štrudle, pite, kifle, pogačice, slana i slatka turšija, slanina i drugi sušeni mesni proizvodi, zatim med, domaća rakija i vino, i naravno razni suveniri.

Predsednik opštine Miloš Markov, zajedno sa svojom zamenicom Ankom Simin Damjanov, obišao je bazar, a nešto kasnije sa velike bine postavljene za folklorni koncert zvanično otvorio manifestaciju Majski dani, koja se održava povodom Dana opštine Opovo.

„Dobro došli na Majske dane, manifestaciju koju održavamo svake godine povodom praznika Dan opštine Opovo. I ove godine organizovan je lep i zanimljiv program, od sportskih i umetničkih događaja, preko kulinarstva do muzičkih koncerata. Mi kao lokalna samouprava, pored onih životnih stvari koje su bitne za funkcionisanje naše sredine, trudimo se da obogatimo i društveni život naše opštine, a ova manifestacija je svakako jedna od takvih. Drago mi je što vas danas ovde vidim u ovolikom broju, što ste iskoristili da porodično izađete i uživate u bazaru i koncertu.  Četitam vam naš zajednički praznik Dan opštine Opovo sa željom da se danas ali i sutra lepo provedete. Živeli“, poručio je Markov.

Pored bazara današnji dan je obeležila Smotra folklora „Đurđevak“ u organizaciji Kulturno umetničkog društva „Sveti Nikola“ iz Sakula. Tradicionalno, pre koncerta, centralnim ulicama Opova organizovan je defile svih učesnika. Na ovogodišnjoj smotri nastupilo je šest ansambala. Pored domaćina to su bila kulturno umetnička društva Čenta, Čigra iz Opova, Uroš Predić iz Orlovata, Dom kulture Mladost iz Glogonja i Tamiški vez iz Opova.

Koncert je počeo u 19 časova, a učesnici su se predstavili igrama iz Banata, Srbije, Šumadije, Leskovca, Brusnika, Makedonije, kao i vlaškim i bugarskim igrama.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Odloženo prskanje komaraca za sledeću sedmicu

Odloženo prskanje komaraca za sledeću sedmicu

OPOVO, 19. Jun 2024 Opština Opovo obaveštava građane da je  planiran tretman suzbijanja odraslih formi komaraca iz vazduha i sa zemlje  planiran za četvrtak 20.06.2024. godine odložen za sledeću nedelju. Razlog odlaganja je previše visoka temperatura i tretman ne bi...

najnovije

najčitanije