Slobodna zona u Opovu: Večeras projekcija filma „Crveno nebo“

25/03/2024

OPOVO, 25. mart 2025 – U okviru Filmskog festivala „Slobodna zona u Opovu“ danas je na programu projekcija filma „Crveno nebo“ nemačkog režisera Christian Petzold-a.

Projekcija će biti u maloj sali Kulturnog centra Opovo u 18:00 časova.

U kući blizu obale, Leon završava svoju knjigu a Feliks umetnički portfolio, dok im se primiče šumski požar. Planove im remete Nađa i Devid, par koji se zatekao na istom mestu. Leon uporno pokušava da bude profesionalan, prikrivajući svoju nedruštvenost i kipteći od besa zbog dobrog raspoloženja i smeha ostalih ukućana. Dolazak Leonovog izdavača unosi dodatni nemir i sve to u trenutku kada nebo postaje zažareno crveno i na njih počne da izručuje pepeo sagorele okolne šume. Crveno nebo, drugi deo Pecoldove trilogije započete filmom Undine (2020), govori o mogućnosti da budete deo sveta, a opet dopustite životu da vam isklizne iz ruku.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije