Druga južnobanatska liga zapad: Borac i Tempo ubedljivi, neizvesna trka se nastavlja

25/03/2024

u SPORT

Borac i Tempo ubedljivi, neizvesna trka se nastavlja

SAKULE / SEFKERIN, 24. mart 2024 – Neizvesna trka za šampionsku titulu Druge južnobanatske lige zapad nastavlja se u istom ritmu. I Borac i Tempo su u ovom kolu zabeležili pobede tako da je stanje na tabeli ostalo status kvo.

BORAC (Sakule) – OMLADINAC (Deliblato) 4:1 (2:0); Još jedna pobeda fudbalera iz Sakula koja im u narednih sedam dana omogućuje prednost od jednog boda nad Sefkerincima koji ih uporno prate. Dvostruki strelac je bio Andrija Zakoč, a mrežu su pogađali i Nemanja Nedić i Nikola Džoni Marjanski.

TEMPO (Sefkerin) – PARTIZAN (Gaj) 6:2 (4:1); Nakon godinu i po dana domaćinstva u Glogonju i Opovu zbog renoviranja terena, sefkerinski fudbaleri su konačno odigrali prvenstveni meč u svom mestu.

Igrači željni da se dokažu pred domaćom publikom krenuli su furiozno od početka utakmice. Već u 2. minutu na dodavanje Jovanovića, Petar Uzelac trese mrežu za 1:0. Igrao se 12. minut kada je štoper Tempa kardinalno pogresio a to vešto koristi igrač gostiju Bogdanović i poravnava na 1:1. Nisu se gosti dugo radovali a Tempo je opet došao u prednost. Opet je asistent bio Lazar Jovanović a egzekutor Zvonko Jakovljević. Dva minita kasnije Jakovljević prolazi celu odbranu gostiju i golmana i zavrće loptu u srce peterca gde natrčava Lazar Anastasijević i lagano sprovodi loptu u praznu mrežu. U 37. minutu Jakovljević izvodi korner a najviši u skoku je Aleksa Vojinović koji postiže i četvrti gol za domaćina. U drugom poluvremenu u igru ulazi pet rezervnih igrača Tempa koji želeći da se nametnu treneru drže visoki intenzitet utakmice. Pa tako u 58.minutu Dunjić izlazi sam pred golmana gostiju i rutinski trese mrežu za 5:1. Minut kasnije gosti postižu i drugi pogodak na meču a strelac je Radić. Tačku na ovu utakmicu stavio je trenutno najbolji strelac lige Zvonko Jakovljević na odličan prodor i asistenciju Dunjića.

Sastav Tempa: Kozlovački, Janjić, Ćirić, Janković, Simeon, Uzelac, Vojinović, Jovanović, Radomirović, Anastasijević i Jakovljević. Igrali su jos: Jekić, Dunjić, Evruz, Stajić i Milankov.

Rezultati 16. kola: Voja Gačić – BSK Bavanište 2:2; Mladost – Jugoslavija 1:2; Borac – Omladinac 4:1; Tempo – Partizan 6:2; Stari Tamiš – Proleter 3:0

Tabela: 1. Borac (42); 2. Tempo (41); 3. Jugoslavija (26); 4. Voja Gačić (23); 5. Partizan (22); 6. Omladinac (18); 7. Proleter (16); 8. BSK Bavanište (15); 9. Stari Tamiš (14); 10. Mladost (12)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije