Položen kamen temeljac za izgradnju objekta Društvenog centra Opovo – (video)

29/02/2024

Položen kamen temeljac za izgradnju objekta Društvenog centra Opovo

 

OPOVO, 29. februar 2024 – Na svečanoj ceremoniji koja je održana na gradilištu u centru Opova, položen je kamen temeljac za izgradnju objekta Društvenog centra za podršku zajednici Opovo, čiji je investitor istoimena organizacija iz Opova, a uz podršku američke organizacije Internacionalni centar za osobe sa invaliditetom – Joni and Friends.

Na svečanosti su prisustvovali predstavnici organizacije Joni and Friends iz SAD-a, kao i ostalih donatora, predstavnici lokalne samouprave i nevladinih organizacija. Prisutnima se obratio direktor Društvenog centra Opovo Slađan Milenković koji se zahvalio donatorima i lokalnoj samoupravi uz želju da ovaj centar bude kvalitetna podrška osobama sa invaliditetom.

„Radujemo se da jedan ovakav projekat kao što je Društveni centar za podršku zajednici Opovo može biti ovde i kao sam naziv ovog centra kaže želimo da ovaj centar bude podrška, na prvom mestu lokalnoj zajednici, a takođe i svim ljudima kojima je potrebna pomoć, a centar će posebno biti namenjen osobama sa invaliditetom. Ideja jeste da oni mogu da dođu, dobiju pomoć i podršku ali takođe, da budu vidljivi lokalnoj zajednici“ izjavio je Milenković.

Planirani rok za završetak radova je februar 2025. godine/Glas Opova

Ispred Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo, predsednik Sava Lazin je izrazio zadovoljstvo što će Opovo dobiti jedan ovakav centar gde će osobe sa invaliditetom iz Srbije imati prilike da razmene iskustva i dođu do novih saznanja.

„Ovaj centar će imati veliki značaj za nas osobe sa invaliditetom iz Srbije jer ćemo imati prilike da razmenimo iskustva i druženje u pogledu lečenja, u pogledu ortopedskih pomagala i pristupačnosti, jer mi znamo sad to što znamo ali ima dosta nas koji nismo bili na zapadu, u Evropskoj uniji, u zemljama Skandinavije gde su fantastični uslovi i nadam se da će dolaziti ljudi iz tih zemalja i preneti nam njihova iskustva tako da ćemo mi na kraju znati šta i da tražimo za naš bolji život“, poručio je Lazin.

Planirani rok za završetak radova je februar 2025. godine, a organizatori se nadaju da će već na proleće naredne godine vrata centra biti otvorena za korisnike.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije