Književno veče u biblioteci: Horor u književnosti

29/02/2024

Horor u književnosti

OPOVO, 28. februar 2024 – U Opštinskoj narodnoj biblioteci u Opovu održano je književno veče na temu „Horor u književnosti“, na kojem su govorili pisac dr Boban Trifunović i prevodilac Mirko Bižić, dok je moderator bio urednik izdavačke kuće „Otvorena knjiga“ Petar Nikolić.

Prisutni ljubitelji književnosti su imali priliku da čuju veoma zanimljive i sadržajne opservacije horor žanra, njegov istorijat i evoluciju u književnosti, podžanrove, psihološku i kulturološku strukturu, književnu vrednost, kao i činjenicu da su mnoga dela ovog žanra sastavni deo svetske književnosti.

U okviru ovog književnog susreta predstavljena su i izdanja Otvorene knjige iz ovog žanra.

Pored svog obimnog prevodilačkog opusa, Mirko Bižić je priređivač zbirke „Najbolje horor priče“, a dr Boban Trifunović je autor zbirke priča „Srce lutke“ i romana Jaganjci, i kako književni kritičari ističu, njegova proza se svrstava u žanr etnohorora, odnosno etnofantastike, kafkijanske egzistencijalne jeze izazvane nemogućnošću dosezanja istine.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

OPOVO, 25. april 2024 – U maloj sali Kulturnog centra Opovo, održan je veoma posećen književni susret, koji je na kraju prerastao i u muzičko veče. Gosti opovačke kulturne ustanove su bila dva pisca, Dalibor Daničić i Boško Ćirković – Škabo. Dalibor Daničić je...

najnovije

najčitanije