Opovčanke deo Festivala božićnog kolača na Međunarodnom sajmu turizma

27/02/2024

OPOVO, 27. februar 2024 – U sklopu Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, u organizaciji Kancelarije za kulturnu diplomatiju, održan je zanimljiv gastronomski događaj, Festival božićnog kolača – CNESITZA.

Festival božićnog kolača promoviše, predstavlja, neguje, čuva i oživljava bogatstvo, kolorit i vrednost obrednog hleba kao zajedničkog kulturnog nasleđa mnogih nacija, zajednica i država. U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, gde je festival prvobitno okupio lokalna i regionalna udruženja žena i stručnjake koji se bave kulturnim nasleđem, ispričana je priča o božićnom kolaču, obrednim božićnim hlebovima i česnici, demonstrirajući kulturno bogatstvo i raznolikost naše zemlje.

Nakon učešća u Zrenjaninu, Aktiv žena Opovo je dobio poziv od organizatora da na Festivalu božićnog kolača učestvuje i na Međunarodnom sajmu turizma, a članice opovačkog udruženja su se vrlo rado odazvale.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije