Studenstkom „Sinergijom“ u novu likovnu sezonu (video)

23/02/2024

Studenstkom „Sinergijom“ u novu likovnu sezonu

OPOVO, 22. februar 2024 – Izložbom sudenata Akademije tehničkih i struktovnih studija Beograd, odsek Beogradska politehnika, otvorena je ovogodišnja likovna sezona u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu.

U okviru postavke „Sinergija“ predstavljeni su radovi studenata ovog fakulteta, odnosno najuspešniji pojedinačni radovi u okviru projekta iz umetničkih predmeta koji se prate na pet studijskih programa Akademije strukovnih studija.

Izložbu su otvorili direktorka Galerije Katarina Nikolić Ralić, profesorka Gordana Kapunac autorka postavke i Žolt Kovač.

Profesorka umetničkih predmeta Akademije strukovnih studija Natalija Simeonović ističe likovnu bazu kao osnovu za bavljenje dizajnom.

„Mi inače na Akademiji tehničkih strukovnih studija vrlo često praktikujemo studentske izložbe, a ovo su radovi studenata različitih programa dizajnerskih smerova – grafički dizajn, modni dizajn, koncept i karakter dizajn, industrijski dizajn, UX i enterijer. Ovo je jedinstvena prilika da izložimo radove sa naših umetničkih predmeta jer mi imamo jednu jaku likovnu bazu i smatramo da je to jedna najzdravija osnova za buduće njihovo bavljenje dizajnom“, izjavila je Simeonović i posebno istakla prostor opovačke galerije u kojoj se održava izložba.

Koncepcija izložbe obuhvata sedam mentorskih celina sa pojedinačnim radovima studenata i projektima unutar njih/Glas Opova

„Galerija je zaista predivna, impresionirani smo prostorom i možemo da vidimo da su se i ovi studentski radovi lepo uklopili“.

Studenti izlagači su izrazili zadovoljstvo svojom školom i organizacijom izložbe u opovačkoj galeriji.

„Veoma sam zadovoljna školom koju sam upisala, prgram je veoma raznovrstan, ovo je moje prvo izlaganje u okviru ove škole. Izloženi su ispitni radovi i razne tehnike i poprilično sam zadovoljna i svojim i radovima mojih kolega, ima puno napretka, radimo mnogo na tehnikama, profesori nam pomažu da postepeno ali sigurno ostvarimo neki uspeh i napredak“, rekla je Vasilija Angelovski, studentkinja grafičkog dizajna.

Koncepcija izložbe obuhvata sedam mentorskih celina sa pojedinačnim radovima studenata i projektima unutar njih. Te celine vode profesori koji pokreću i organizuju teme i projekte. Studenti realizuju radove i projekte sledeći svoj impuls kreativnosti i odgovornosti na zadato.

Izložba je otvorena do 15. marta.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

OPOVO, 25. april 2024 – U maloj sali Kulturnog centra Opovo, održan je veoma posećen književni susret, koji je na kraju prerastao i u muzičko veče. Gosti opovačke kulturne ustanove su bila dva pisca, Dalibor Daničić i Boško Ćirković – Škabo. Dalibor Daničić je...

najnovije

najčitanije