Poreska uprava objavila kalendar poreskih obaveza firmi za februar

01/02/2024

BEOGRAD, 1. februara (Tanjug) – Poreska uprava objavila je kalendar poreskih obaveza firmi za februar, prema kome rok za prvu obavezu ističe u ponedeljak, 5. februara, do kada je neophodno dostaviti obaveštenja o zaključenim ugovorima o izvođenju estradnog programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa u januaru, kao i izveštaje o zapošljavanju osoba sa invaliditetom za januar.
Nedelju dana kasnije, 12. februara, ističe rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za januar i podnošenje poreske prijave za porez na dodatu vrednost (PDV) za januar od strane poreskog dužnika iz člana 10. Zakona o PDV.
Kako se navodi, 19. februar je datum kada ističe rok za najveći broj obaveza, među kojima su plaćanje akontacije poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za januar, plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i inostrane penzionere za januar.
Do 19. februara neophodno je platiti doprinose za samostalne umetnike i za poljoprivrednike za prvo tromesečje 2024. godine, podneti prijave za utvrđivanje konačne obaveze doprinosa za prethodnu godinu i tromesečne akontacije doprinosa za 2024. godinu za samostalne umetnike, te prijave o obračunatim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva i platiti doprinose za obavezno socijalno osiguranje za januar.
Isti datum je poslednji rok i za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV-a, podnošenje obrasca PID PDV 1 za januar, ako je u tom mesecu ispunjen jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno obavlja promet dobara u inostranstvu, za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za januar, akcize za drugu polovinu januara, podnošenje poreske prijave za obračun akcize za januar i podnošenje prijave o obračunu akcize na struju za januar.
Poslednjeg dana u mesecu, 29. februara ističe rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, obračunatih na najnižu mesečnu osnovicu za obračun doprinosa, za neisplaćene zarade za januar kao i za plaćanje akcize za prvu polovinu februara.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Poreska uprava objavila poreski kalendar za April

Poreska uprava objavila poreski kalendar za April

BEOGRAD, 31. marta (Tanjug) - Poreska uprava objavila je kalendar poreskih obaveza firmi za april prema kome rok za izmirenje prve obaveze ističe sutra, 1. aprila do kada bi firme trebalo da podnesu poreske prijave i plate doprinose za obavezno socijalno osiguranje,...

najnovije

najčitanije