Danas počinje Agrosajam u Beogradu, najavljeno 500 izglagača

25/01/2024

BEOGRAD, 25. januara (Tanjug) – Na trodnevnom Sajmu voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva “Agro Belgrade 2024“, koji počinje danas na Beogradskom sajmu, učestvovaće oko 500 izlagača iz Srbije i regiona, a biće organizovani i poslovni sastanci B2B (biznis tu biznis) Među izlagačima su proizvođači svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, kao i proizvođači poljoprivrednih mašina i opreme, rasadnika, semena, đubriva i pesticida, ali i druge kompanije koje posluju u sektoru. Pored izlagačkog dela, kako su najavili organizatori, trodnevna konferencija će obuhvatiti diskusije o aktuelnim i nadolazećim trendovima na globalnim tržištima i pružiti informacije o najnovijim tehnološkim inovacijama u prehrambenoj industriji.

Sajam će otvoriti ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil. Otvaranju u 11.00 sati prisustvovaće i ministri poljoprivrede iz Republike Srpske, Crne Gore i Severne Makedonije, Savo Minić, Vladimir Joković i Ljupčo Nikolovski. Kako je najavljeno iz Privredne komore Srbije, u okviru sajma, drugog dana, 26. januara, biće održani i bilateralni sastanci domaćih i regionalnih proizvođača (B2B) i izvoznika svežeg, smrznutog ili prerađenog voća, povrća i grožđa sa renomiranim uvoznicima, distributerima i maloprodajnim lancima iz regiona i Evrope. “Da su naši privrednici veoma zainteresovani za susrete sa inostranim partnerima potvrđuje i veliki broj već prijavljenih učesnika i zakazanih B2B sastanaka preko specijalizovane veb platforme”, saopšteno je iz PKS.

Agro Belgrade 2024. se organizuje peti put, uz podršku Projekta “Velika mala privreda” koji finansira USAID, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Sekretarijata za poljoprivredu Beograda i Privredne komore Srbije (PKS).

Ovde pogledajte: LISTA IZLAGAČA

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Počela isplata po hektaru, produžen rok za prijavu

Počela isplata po hektaru, produžen rok za prijavu

BEOGRAD, 23. februar 2024 Obaveštavamo sve poljoprivredne proizvođače da je rok za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji od 18.000 dinara po hektaru produžen do 1. aprila 2024. godine, a danas je počela i isplata te vrste...

najnovije

najčitanije