Danas počinje Agrosajam u Beogradu, najavljeno 500 izglagača

25/01/2024

BEOGRAD, 25. januara (Tanjug) – Na trodnevnom Sajmu voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva “Agro Belgrade 2024“, koji počinje danas na Beogradskom sajmu, učestvovaće oko 500 izlagača iz Srbije i regiona, a biće organizovani i poslovni sastanci B2B (biznis tu biznis) Među izlagačima su proizvođači svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, kao i proizvođači poljoprivrednih mašina i opreme, rasadnika, semena, đubriva i pesticida, ali i druge kompanije koje posluju u sektoru. Pored izlagačkog dela, kako su najavili organizatori, trodnevna konferencija će obuhvatiti diskusije o aktuelnim i nadolazećim trendovima na globalnim tržištima i pružiti informacije o najnovijim tehnološkim inovacijama u prehrambenoj industriji.

Sajam će otvoriti ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil. Otvaranju u 11.00 sati prisustvovaće i ministri poljoprivrede iz Republike Srpske, Crne Gore i Severne Makedonije, Savo Minić, Vladimir Joković i Ljupčo Nikolovski. Kako je najavljeno iz Privredne komore Srbije, u okviru sajma, drugog dana, 26. januara, biće održani i bilateralni sastanci domaćih i regionalnih proizvođača (B2B) i izvoznika svežeg, smrznutog ili prerađenog voća, povrća i grožđa sa renomiranim uvoznicima, distributerima i maloprodajnim lancima iz regiona i Evrope. “Da su naši privrednici veoma zainteresovani za susrete sa inostranim partnerima potvrđuje i veliki broj već prijavljenih učesnika i zakazanih B2B sastanaka preko specijalizovane veb platforme”, saopšteno je iz PKS.

Agro Belgrade 2024. se organizuje peti put, uz podršku Projekta “Velika mala privreda” koji finansira USAID, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Sekretarijata za poljoprivredu Beograda i Privredne komore Srbije (PKS).

Ovde pogledajte: LISTA IZLAGAČA

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Poreska uprava objavila poreski kalendar za April

Poreska uprava objavila poreski kalendar za April

BEOGRAD, 31. marta (Tanjug) - Poreska uprava objavila je kalendar poreskih obaveza firmi za april prema kome rok za izmirenje prve obaveze ističe sutra, 1. aprila do kada bi firme trebalo da podnesu poreske prijave i plate doprinose za obavezno socijalno osiguranje,...

najnovije

najčitanije