Podrška zapošljavanju marginalizovanih grupa

24/01/2024

NOVI SAD 23. Januar 2024

Pozivaju se svi zainteresovani, pripadnici marginalizovanih grupa iz vojvođanskih opština, koji planiraju da registruju svoju delatnost, da se prijave za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje na mejl prijava@ehons.org ili pozivom na broj: 069/707-960. Poziv je otvoren do 19.02.2024. godine.

Bespovratna sredstva biće dodeljena za nabavku novih mašina/alata/opreme, u iznosu do 3000 evra, u dinarskoj protivvrednosti, potrebne za započinjanje ili unapređenje sopstvenog posla.

Osim toga, korisnicima će biti obezbeđena podrška oko registracije firme i plaćanja knjigovodstvenih usluga u trajanju od 6 meseci kao i podrška konsultanta tokom celog trajanja projekta.

Da biste konkurisali za navedenu podršku potrebno je da pripadate marginalizovanim grupama, da imate prebivalište/boravište na teritoriji vojvođanskih opština, da ste nezaposleno lice, da imate niske prihode porodice, da do sada niste bili podržani sličnim projektima, da imate dobru i održivu poslovnu ideju i iskustvo u obavljanju planiranog posla.

Jedan od preduslova je i prisustvo treninzima sa ciljem jačanja kapaciteta i povećanja preduzetničke svesti koji će biti organizovani u EHO centru u Novom Sadu, krajem februara.

Rangiranje kandidata će se izvršiti na osnovu ispunjenosti navedenih kriterijuma i ocene uspešnosti poslovne ideje.

Trogodišnji projekat “Obrazovanje i ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa” Ekumenska humanitarna organizacija sprovodi uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg/Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije