Inspekcija za zaštitu životne sredine: Obaveštenje o deratizaciji na teritoriji opštine Opovo

13/12/2023

Obaveštenje o deratizaciji na teritoriji opštine Opovo

Opovo,13. decembar 2023
Od četvrtka 14.12.2023. godine na teritoriji opštine Opovo sprovodiće se sistematska deratizacija koja će obuhvatiti sva domaćinstva u sva četiri naseljena mesta i javne ustanove. Sistematska deratizacija – suzbijanje miševa i pacova vršiće se preparatima na bazi bromadiolona sa dodatkom Bitrexa, koji mogu biti otrovni za ljude i životinje.  Da bi se izbegla nepoželjna trovanja pozivamo građane da se pridržavaju sledećeg:

  • Sprečiti decu da dođu u kontakt sa zatrovanim mamcima
  • Onemogućiti domaćim životinjama pristup postavljenim mamcima
  • NE DIRATI zatrovane mamce

U slučaju trovanja obratiti se najbližoj zdravstvenoj ustanovi ili pozvati Nacionalni centar za kontrolu trovanja ( tel. 011/3608440)

Kao antidot primenjuje se vitamin K1.

Deratizaciju sprovede ekipe AVENIJA MBNS1 na osnovu Ugovora broj 405-65/23 zaključenog  sa Opštinskom upravom Opovo za 2023. godinu u svrhu kontrole glodara kao štetočina i kao  prenosioca  zaraznih bolesti  ljudi, domaćih i divljih životinja.

 

MM

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije