Fudbalski talenti – Natalija Drobnjak: RONALDINJO IZ NAŠEG SOKAKA

17/11/2014

u SPORT

RONALDINJO IZ NAŠEG SOKAKA
Opovo, 14. novembar 2014;
Možda ženski fudbal nije toliko atraktivan, a još manje popularan, ali kada Natalija Drobnjak, učenica osmog razreda iz Opova zarola „bubamaru“ razlike prestaju da postoje. Lopta kao da se za nju „zalepi“ dok je sa lakoćom prebacuje s jedne na drugu nogu, kolena, pimpluje glavom, a onda veštim potezom smiri na leđima. Međutim, nije Nata samo žongler s loptom. Njene igračke sposobnosti na izuzetnom su nivou, tako da joj fudbalski stručnjaci predviđaju ozbiljnu sportsku karijeru.
03

Natalija je ponikla u Omladinskom fudbalskom klubu Stenli Vojvodina iz Opova, a kako nema izdvojene ženske selekcije utakmice je igrala za muški pionirski tim. Zbog toga je omiljena zabava nas koji sa tribina posmatramo utakmice mlađih kategorija, bila reakcija prisutnih roditelja iz protivničkog tima. Obično bi njihov  komentar započinjao rečenicom: „Ma neće valjda devojčicu da ubaci u igru“, da bi nakon nekoliko minuta zaćutali i s nevericom se zagledali. Nata bi ravnopravno igrala sa dečacima i često brazilskim potezima izazivala aplauze publike.
02

– Nataliju sam slučajno „otkrio“ pre šest godina, kaže njen trener Nenad Stojčić. Jedna mala devojčica sa konjskim repom uvek je bila tu oko košarkaškog i fudbalskog igrališta i fantastično baratala sa loptom. Naravno, predložio sam joj da nam se pridruži i sve ostalo je istorija, sa osmehom priča Stojčić. Kada je u pitanju njena generacija Nata je sigurno najtalentovanija fudbalerka u Srbiji i siguran sam da je očekuje velika fudbalska karijera u ženskom fudbalu, kategoričan je trener Stenlija.

Natalija je vrlo brzo primećena tako da su usledili brojni pozivi za učešće na reprezentativnim kampovima i utakmicama u njenom godištu. Pored Stenlija trenirala je i u pančevačkom Dinamu, a zatim su usledili pozivi najvećih srpskih ženskih klubova. Mada je Crvena Zvezda insistirala da dođe u njene redove, Natalija se ipak odlučila za najtrofejniji i najorganizovaniji srpski ženski fudbalski klub Spartak iz Subotice. Pristupnicu je potpisala ali će se u Suboticu preseliti nakon završetka osmog razreda.
01

Na pitanje da li će joj teško pasti odvajanje od porodice i život u internatu, Nata kaže da se odlučila za sportsku karijeru i sve ono što ona sa sobom nosi, tako da je svesna da će se zbog sporta morati mnogo toga odricati u svom životu. Inače, Natalija je četvrti sportista iz Opova koji prelazi u subotički Spartak. Do sada su to bili košarkaši, a evo sada i jedna fudbalerka.
04

Naravno, kao i svako talentovano i dobro dete, Natalija je odličan učenik i kako kaže tu praksu želi i da nastavi. Što se tiče sportske karijere njene ambicije su visoke. Želi da jednog dana zaigra i za seniorsku reprezentaciju, a karijeru nastavi u nekom velikom evropskom klubu.

Dok se to ne dogodi i dok naša Nata ne ode u Suboticu opovački fudbalski teren će još uvek ulepšavati devojčica sa konjiskim repićem, koja svojim pokretima i potezima neodoljivo podseća na, inače njenog fudbalskog uzora, brazilskog asa Ronaldinja.

 

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije