Sefkerinci iz Češke doneli dve zlatne i jednu srebrnu medalju

05/12/2023

u SPORT

Sefkerinci iz Češke doneli dve zlatne i jednu srebrnu medalju

SEFKERIN, 5. decembar 2023 – Za sefkerinske takmičare uspešno je završen evropski kup u sanda fulkontaktu, koji se održao od 1. do 3. decembra u Pragu. Timovi iz više zemalja borili su se u pojedinačnoj konkurenciji po uzrasnim kategorijama, po pravilima Evropske sanda federacije. Najzapaženiji mlađi borci bili su iz Srbije, i to iz sefkerinskog kluba Dragon, koji su nastupili u četiri kategorije kadetske i pionirske klase i osvojili dve šampionske i jednu vicešampionsku titulu.
Pehare i zlatne medalje osvojili su Filip Džakula i Jovan Stojanov, dok se rebrnim odličjem okitio Andrej Mišković. Odlični su bili Sava Vojinov koji je imao pobedu u prvom meču, a u drugom za poen razlike izgubio dve izuzetno jake borbe. Najbolji srpski pionir Andrej Mrvić ubačen je u stariju klasu kadeta i nije uspeo da osvoji medalju jer su sudije bodovale na strani domaćina iako je trebala biti treća odlučujuća runda.
Sefkerince je predvodio trener Nikola Stankov koji je dobio ponudu da bude sportski direktor nacionalne reprezentacije. Pored boraca, Srbiju je na ovom takmičenju predstavljao i sudija Aleksandar Đurišić iz Sefkerina, a ekipa Srbije je brojala 57 članova sa rukovođstvom. Takmičari iz Srbije osvojili su 11 zlatnih, sedam srebrnih i šest bronzanih medalja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Atletika: Lazar Čatlajić prvak Srbije

Atletika: Lazar Čatlajić prvak Srbije

Lazar Čatlajić prvak Srbije OPOVO, 27. februar 2024 – Sjajne vesti dolaze sa pionirskog Prvenstva Srbije u dvorani koje je održano tokom vikenda 25/26. februara. U kategoriji mlađih pionira, Opovčan Lazar Čatlajić je prvak Srbije u disciplini bacanja kugle. Lazar je...

Atletika: Prvenstvo Srbije za starije pionire u dvorani

Atletika: Prvenstvo Srbije za starije pionire u dvorani

Prvenstvo Srbije za starije pionire u dvorani OPOVO, 26. februar 2024 – U beogradskoj atletskoj dvorani, 24. februara je održano Prvenstvo Srbije za starije pionire, gde su nastupili i atletičari opovačkog Spartaka. Đorđe Đorđević je u disciplini bacanje kugle osvojio...

najnovije

najčitanije