Zdravstvo: Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja Opovo (video)

26/10/2023

Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja Opovo (video)

OPOVO, 26. oktobar 2023 – U Domu zdravlja Opovo izvršena je isporuka sanitetskog vozila FIAT DUCATO L2H2 sa pratećom medicinskom opremom u delu automobila koji je namenjen za hitan i adekvatan transport pacijenata. Transportni deo sadrži centralni kiseonik, kardiološku stolicu, nosila sa spinalnom daskom i EKG aparat.
Na primopredaji su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, predsednik opštine Miloš markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov i načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika.
Nabavka sanitetskog vozila za hitnu službu je rezultat dobre saradnje sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo, koji je prepoznao potrebe zdravstvene ustanove u Opovu i obezbedio sredstva, a u cilju pružanja adekvatne hitne usluge stanovnicima Opštine Opovo.

Vrednost nabavljenog sanitetskog vozila sa opremom je 6.900.000,00 RSD/Glas Opova

Direktorka Doma zdravlja Opovo dr Sofija Popović je istakla značaj nabavke novog sanitetskog vozila, kao i podrške Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i lokalne samouprave.

„Novo sanitetsko vozilo nam znači puno. U poslednje tri godine ovo je treće vozilo koje smo dobili preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, tako da smo sada opremljeni maksimalno jer sa ova tri vozila stićićemo sve hitne intervencije da uradimo, ujedno da budemo u pripravnosti i takođe da imamo rešeno pitanje dijalize. Zahvaljući podršci lokalne samouprave, pokrajinskih i republičkih organa, činjenica je da se poslednjih godina Dom zdravlja Opovo obnavlja tehnički i to je veoma značajno jer nema prave dijagnostike i pravog rada u zdravstvu ako tehnički niste opremljeni“, izjavila je Popović.

Vrednost nabavljenog sanitetskog vozila sa opremom je 6.900.000,00RSD.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kampanja „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“

Kampanja „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“

OPOVO, 29. novembar 2023 – Povodom međunarodne Kampanje „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“, zaposlene i zaposleni u lokalnoj samoupravi organizovali su simboličnu akciju na opovačkom mostu gde je u Tamiš bačeno 26 narandžastih cvetova (gerbera)....

Sutra isplata pomoći penzionerima od po 20.000 dinara

Sutra isplata pomoći penzionerima od po 20.000 dinara

Sutra isplata pomoći penzionerima od po 20.000 dinara BEOGRAD, 29. novembra (Tanjug) - Penzionerima, korisnicima privremene naknade - invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci - korisnicima privremene...

OŠ Dositej Obradović: Prva slikovnica iz školske biblioteke

OŠ Dositej Obradović: Prva slikovnica iz školske biblioteke

Prva slikovnica iz školske biblioteke OPOVO, 28. novembar 2023 - Učenici prvog razreda, sa svojim učiteljicama, Snežanom Jeminović i Jasminom Kostić Josić, posetili su biblioteku OŠ „Dositej Obradović“ Opovo. Zvanično su postali članovi  školske biblioteke! Sa...

najnovije

najčitanije